mynewspapers.net

Lägga till gräskarp till en damm

Lägga till gräskarp till en damm


Utomhus dammar är svåra att hantera och stora mängder alger och gräs är en gemensam angrepp. Problemet växer till följd av solljus och långsam vattencirkulation. Gräskarp används ofta för att hantera alger och gräs. Karp suga växtmaterial genom munnen och filtrera den för näringsämnen. Processen minskar avsevärt av växtmaterial i dammen. Gräskarpen är också önskvärda eftersom de inte är våldsam och samexistera med andra fiskarter.

Instruktioner

• Observera din damm att avgöra behovet av karp. Algblomning som filt hela dammen kräver ett stort antal karp per tunnland och mindre vegetation problem kräver ett litet antal karp per tunnland. Lager 20-30 karp per hektar för mindre vegetation problem och 200-250 per hektar för stora vegetation problem. Välj ett relativa antal fiskar beroende på omfattningen av problemet.

• Kontrollera din statens lagar och ansöka om djurtäthet tillstånd om det behövs. Leta upp ett kläckeri med en triploid gräs karp befolkning till salu. Triploid hänvisar till kromosom livskraft. Triploid befolkningen är steril och inte kan återge. Triploids krävs av många stater med farhågor om invasiva arter.

• Köpa karp och ordna ett leveransdatum. Rådgör med kläckeriet om ett datum som är låg stress för fisken. Våren och hösten har måttliga temperaturer och är oftast det bästa alternativet låg stress.

• Planera en strumpa metod så fisken säkert når dammen. Dammar med tillgång till vägar är idealiska som fisken lossas från strumpan lastbilen genom ett rör. Förbereda hinkar för transport till vandrande tillgång dammar. Minimera mängden tid fisken tillbringa från vatten och minimera kontakt med fisken att minska stress och förebygga död.

• Lager fisk i dammen. Doppa skopan i dammen vattnet en minut att tillåta en gradvis anpassning till temperaturen. Töm fisken direkt från slangen på en strumpa lastbil och håll fisk upprätt om de är i chock och kommer inte simma.