mynewspapers.net

Lägga till en datum & tidsstämpel till en Video

Lägga till en datum & tidsstämpel till en Video


Datum och tid stämpel finns på alla former av videor. Men ibland när du konverterar ett filformat till ett annat format, är stämpeln förlorad. Den goda nyheten är att de flesta videoredigeringsprogram kan extrahera data och lägga till ett ytterligare säkerhetsskikt i videon där de datum- och tidsstämpel visas. Om ditt redigeringsprogram inte innehåller denna funktion, finns det gratis program tillgängliga för nedladdning från Internet som är särskilt utformade för detta ändamål.

Instruktioner

Lägga till datum och tid

• Kontrollera att kameran är att registrera information om datum och tid när du fotograferar filmen. Om inställningen inte är aktiverad, så finns det ingen information om datum och tid fångas tillsammans med bild och ljud.

• Import och fånga bilden till din videoredigeringsprogram. Inte konvertera videoformat eftersom detta kan radera information om tid och datum.

• Öppna hela videon i fönstret tidslinje. Öppna rutan tidslinjen inställningar och välj "Lägg till video datum och tid." Detta kommer att lägga till informationen om tid och datum som en titel.

• Ange tiden där datumet visas. Det kan vara närvarande för hela klippet eller endast för vissa sektioner.

• Placera datum och tid på önskad plats genom att välja X- och Y-position för inspelningsdatum och inspelningstid. Normalt 0% är på vänster sida och botten och 100% är på höger sida och upp i ramen. Ställa in teckensnitt och höjd för datum och tid texten.

• Återta scenerna från kameran. Detta är inte alltid nödvändigt och beror på programvaran. Nu när information om datum och tid läggs ytterligare redigering kan göras och videofilen kan konverteras till andra format och bränns till en skiva.