mynewspapers.net

Lagarna om pocket knivar i Frankrike

Lagarna om pocket knivar i Frankrike


Fransmännen är kända för knivar. Flera berömda kniv märken som Opinel, har länge varit en del av franska vardagen. Franska kniv lagar kan dock vara problem för dem som vill eller behöver, använda dem. Så vad knivar är laglig och olaglig i Frankrike? Det är beroende på vilken typ av kniv, syftet du använder det för och om du har en licens.

Historia av knivar i Frankrike

Den dagliga användningen av fickknivar har varit en del av den franska kulturen i över tvåhundra år. Opinel, exempelvis har producerats sedan 1800-talet och anses vara en stapelvara i fransk kultur. Andra berömda knivar inkluderar Laguiole och Nontron. För en stund, dessa knivar betraktades som bestick och inte anses vara en fara. Dock betraktas vissa typer av Opinel som vapen.

Lagen

Officiellt sett är någon kniv med en fasta blad eller en hopfällbar kniv med ett låssystem eller någon Bladlängd på en offentlig plats, olagligt. Knivar av denna sort är kända som "kategori 6" vapen enligt fransk lag. Dessa vapen är definierade som "något vapen som kan utgöra en risk för allmän säkerhet". Detta innebär att det är olagligt att bära dessa på en offentlig plats om du inte har en sport licens eller ett mycket bra skäl för det, som behöver det för ditt arbete. Dock är knivar utan en låsmekanism som är av en "rimlig storlek" lagliga. Lagen anger inte vad som är rimlig storlek. Knivar av varje storlek och form kan köpas och säljas i Frankrike. Människor kan transportera dem i Frankrike under förutsättning att de lagras säkert transporteras, och det är lätt att bygga och underhålla privata samlingar. Det är bäst för turister att de undviker att få en kniv i landet alls.

Kniv brottslighet i Frankrike

På grund av de stränga lagarna om bära knivar i Frankrike, finns det jämförelsevis liten kniv brottslighet i landet. Även om det finns några intermittent kniv brott, är det på en lägre nivå än i Storbritannien eller USA. Enligt en BBC-artikel från 2008, franska kriminolog Alain Bauer hävdar att fler och fler människor i fattigare kvarter bär knivar, tydligen på grund av en förlust av tro på auktoriteter såsom polisen. Även om Frankrike har en låg mord, hävdar Mr Bauer att människor blir mer villiga att använda dessa vapen.