mynewspapers.net

Lagar för att starta en Online kosmetiska företag

Lagar för att starta en Online kosmetiska företag


Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) är den federala regering byrå som reglerar kosmetiska företag, inklusive de baserade online. Även om det är möjligt för en oberoende eller hantverkare make-up företag att blomstra på Internet, är det viktigt att se till att dina produkter och affärsmetoder inte bryter mot FDA standarder och föreskrifter.

Sälja tillstånd

De flesta företag som säljer kosmetika online måste skaffa licenser eller tillstånd från sina kommuner. Vad du behöver varierar, och beror på där ditt kosmetika företag bygger. Kontakta din lokala småföretag utvecklingscentrum eller Small Business Administration (SBA) office att se exakt vad tillåter att du måste ha. Du kan behöva ett eller flera av följande: återförsäljning tillstånd, skattenummer, försäljning och användning skatt tillståndet, företagares identifieringsnummer (EIN), antog namnet certifikat eller göra affärer som (DBA).

Hälsopåståenden

FDA förbjuder kosmetiska tillverkare och säljare att göra hälsa påståenden om sina produkter utan solida vetenskapliga bevis. Till exempel, kan inte man kräva att din foundation rensar akne utan data och forskning för att bevisa det. Om det kan bevisas, skulle din foundation sedan klassificeras som en drog i stället för en kosmetisk. Påståenden som "detta läppstift gör att du ser strålande" eller "denna mascara kommer att göra dina fransar pop" är dock bra att göra, eftersom de inte har något att göra med en persons hälsa.

Sjöfart

Produkter som tillverkas mestadels av alkohol, till exempel vissa parfymer, kan endast sändas via marktransport. Detta gäller för de flesta frakt lufttrafikföretag, inklusive USPS, UPS och FedEx. Det är viktigt att beakta detta när du startar en online kosmetika företag som säljer sådana produkter. Du kommer inte att kunna erbjuda de flesta metoder för skyndsam sjöfarten till dina kunder.

Märkning

FDA har regler för vad objekt behöver listas på en kosmetika etikett, som kosmetika behöver ingrediens etiketter, och den ordning som ingredienser måste visas. Sanna tvål behöver inte en etikett som ingrediens. De flesta andra kosmetiska och kropp vård poster gör. Ingredienserna måste anges i fallande ordning. När notering dofter, behöver du inte att lista din egen blandning. Använda termen "doft", "doft,", "eterisk olja," "Doftolja," är "smak" eller "smaktillsats olja" tillräckligt. Till exempel, om du har en doft blandning som innehåller papaya, mango och kryddnejlika doft oljor, har du inte att lista de individuella dofterna, som formeln är ansedd egenutvecklade.