mynewspapers.net

Läder snörning riktningar

Läder snörning riktningar


Läder snörning kan vara så enkelt som handsömnad med vanlig trasa om du använder rätt verktyg. Eftersom läder är tjockare, behövs särskilda verktyg för att slå hål innan sömnad. När hål stansas, finns det flera olika typer av stygn att använda, beroende på önskad design.

Instruktioner

• Hål bör placeras om 1/8-tums från kanten av din läder bit och jämnt fördelade. Runda hål görs med ett hålslag verktyg. När du använder läder snörning, låta rundade hål för lättare sömnad. Mer att föredra hål görs med thonging stämjärn, som ser ut ungefär som en böjd gaffel. Slit hål är bäst när du använder vaxad tråd med en stor-eyed nål. Kontrollera att hålen är något större än typ av tråd eller snörning används för att underlätta vid sömnad.

• Den enklaste stygn är rakstygn. Med hjälp av två bitar av läder, rada upp hål och köra tråd in och ut, från ena sidan till den andra. Dra åt när du går längs. För mer säkerhet, göra en dubbel rakstygn: när du har sytt längs hela projektet, gå tillbaka i motsatt riktning med den samma rakstygn. Var noga med att mäta tillräckligt tråd att gå i båda riktningarna. Hål måste vara tillräckligt bred för att tillåta för den extra snörning. Det är bäst att använda vaxad tråd för denna söm.

• Den piska stygn erbjuder mer av ett dekorativt ser och kan användas för projekt som inte har så mycket stress på sömmarna. För att starta, mäta tre och en halv gånger längden på spetsar till längden på projektet. Rada upp hålen i båda bitar av läder. Börja den första sömmen mellan de två läder, lämnar 1/4-tums till 1/2-tums av snörning till tuck under sömmen. Komma med snörning över kanten av läder projektet och i genom nästa hål. Dra undervisade, sedan gå vidare till nästa. Fortsätta inslagning tråden runt kanten, ange genom bara en sida och kommer ut på andra innan vi går vidare till nästa hål. Läder snörning används bäst för detta och de följande stitch, även vaxad tråd kan också användas.

• Cross-piskan sömmen är liknande till den piska stygn, men med en liten variant. Denna stygn tar sex gånger längden på snörning krävs för längden på projektet. Använda samma åtgärd som den piska stygn, göra stygnen från topp till botten, att föra nålen över kanten på ditt projekt. Men för att göra en cross-piska stygn, kommer att du behöva hoppa över ett hål mellan stygnen när du gör din väg runt projektet första gången. I slutet, kom tillbaka i motsatt riktning, threading genom alla överhoppade hålen. Detta skapar ett "X" mönster och ger mer stabilitet i sömmarna.