mynewspapers.net

Lacken idéer som gör rummet ser mycket större

Lacken idéer som gör rummet ser mycket större


De flesta människor tenderar att tro att ljusare färger gör ett rum ser större. Många designers tyder dock måla idéer som är precis tvärtom. Den huvudsakliga egenskapen av rummens färg system som gör det ser större eller mindre är ljusstyrkan; ljusa rummen ser större. Istället för att nöja sig med vita, prova ljusa färger med en satin finish som återspeglar ljuset runt rummet, vilket gör det känns rymlig. Oavsett hur du målar ditt rum, kan möbler och röran göra det känns liten igen. Hålla rummet lika nakna som möjligt för att bevara känslan av rymd.

Ocean toner

Teal blues och akvamariner kan gå en lång väg mot att göra ett litet rum verkar stort. För många människor få dessa färger till sinne bilder av havet och himlen, båda är associerade med en känsla av öppenhet eller breda vidder. Måla en vägg en djup, levande nyans av blå-gröna, sedan måla resterande väggar två till tre nyanser ljusare och taket en nyans eller två ljusare än så, alla i samma färg. Om du har trim, måla den ljusa halvblank vit att lägga till mer reflekterande ytor. Krona gjutning kan också hjälpa om det är målade ljust vitt, men mörkare färger på krona gjutning kan göra utrymmet känns mer slutna, särskilt om du har lågt i tak.

Lägg till Variation

Variation håller din öga rörelse, som tenderar att göra ett rum ser större. Lägga till visuella struktur genom att måla väggarna vita eller elfenben, sedan lägga till en glasyr av en ljus färg över toppen. De varierande djup färg kan lura ögat att tro på rummet är större än det är. Dock kan använda en textur som känns alltför upptagen ha motsatt effekt, vilket gör att rummet känns rörigt. Satsa på en enda färg tvätt och en mjuk, borstad på textur snarare än en flerfärgad svamp streckmönster eller sten-stil faux finish. Accent väggar kan ge tillräckligt med variation utan konsistens målning, särskilt om accentfärg speglas på andra håll i rummets inredning, som i en kasta kudde eller dekorativ vas.

Varm och ljus

Varma färger tenderar att känna omslutande, men det betyder inte att du inte kan använda dem i små utrymmen. Ljus guld eller korall toner kan lägga intresse och värme på en accent vägg, medan elfenben eller buff på omgivande väggarna håller utrymmet känsla öppna och ljusa. För mer färg, måla en solid accent vägg i en ljus, varm färg, då stelnar en elfenben eller vit underlack resterande väggar med en tvätt av den samma färgen. Blanda färg med en tydlig satin akryl sammansatta snarare än vatten för att hålla den färg glans från att bli alltför tråkig, eller dela upp blandningen i 1/2 färg, 1/4 vatten och 1/4 klar akryl.