mynewspapers.net

Lack Thinner vs. måla tunnare

Lack Thinner vs. måla tunnare


Av de många olika produkter som kan användas för att rensa upp fläckar, färg och lack, den vanligaste är lack thinner och förtunning. Valet när det gäller vilken produkt att tillämpa beror på projektet. Det finns många skillnader mellan lack thinner och måla tunnare, så det är viktigt att beakta ytan inblandade och syftet tunnare kommer att användas för.

Användning

Lack tunnare används till tunn lack och färg, men används också för att städa upp efter färg och lackering projekt. Det kan ta bort fläckar, som bläck, metaller. Lack tunnare band också gammal färg och lack från artiklar som ska vara refinished. Paint tunnare används oftast att tunna inre och andra oljebaserade färger, men kan användas till rent trä, metall och betong.

Styrka

Lack thinner är starkare än paint tunnare. Det kan skada vissa material och de flesta tyg, så det är bäst att testa ett litet område innan för en stor yta. Paint tunnare kan skada material som skum och mjuk plast men är säker på de flesta andra material. Paint tunnare kan också skada färg och lack beläggningar.

Sammansättning

Vanligtvis förtunning och lack thinner har några av samma ingredienser. Aceton, terpentin och toluen är vanliga i paint tunnare, som är oljebaserade och har färre tillsatser än lack thinner. Sammansättningen av lack tunnare varierar något mellan tillverkare, men förutom de ingredienser som finns i paint tunnare, kan innehålla metylen. Andra möjliga ingredienser är etanol och metanol.

Hälsorisker

De flesta ingredienser i thinner och lack thinner har hälsorisker. Den allvarligaste risken är ansluten till inandas röken, som kan orsaka yrsel och illamående och kan irritera eller skada det respiratoriska systemet. Thinner kan också absorberas genom huden, vilket gör att gifter för att komma in i blodomloppet, möjligen leder till eksem och orgel skador. Långvarig exponering för thinner orsakar allvarligare fall av inre skador.