mynewspapers.net

Lab säkerhetsbestämmelser när du använder en bunsenbrännare

Lab säkerhetsbestämmelser när du använder en bunsenbrännare


Forskare, lärare och elever använda bunsenbrännare under laboratorieförsök och förfaranden att värma eller sanitise föremål och utrustning. Brännaren, som liknar en metallröret, producerar en enda, öppen gaslåga när ansluten till en leverans av gas. Du måste öva grundläggande eld och laboratorium säkerhetsrutiner när du använder bunsenbrännare.

Personliga klänning

Att bära åtsittande kläder som en säkerhetsåtgärd när med hjälp av en bunsenbrännare. Om du inte har åtsittande kläder, hitta sätt att säkra baggy eller löst sittande kläder, som genom att rulla upp ärmarna. Knyta tillbaka långt hår så det är från den öppna elden. Bär inte dinglande smycken, som stora hoop örhängen, halsband eller armband.

Skyddsutrustning

Bära skyddsglasögon för laboratorier hela tiden medan du använder Bunsen gasbrännare, för att skydda dina ögon vid en olycka. Dessutom bär värme-skyddande handskar skyddar dina händer om de är alltför nära lågan eller om du hantering av varmt eller hett föremål. Överväga en ansiktsmask, särskilt om du arbetar med vätskor, kemikalier eller annat material som kan utlösa en explosion eller gnistor.

Brännare drift

Låt nålen ventilen bara något öppet innan du ansluter bunsenbrännare till källan gas. En gång dess anslutna, slå om ventilen endast en liten mängd att leverera gas till brännaren. En anfallare eller utökade tändare bör användas för att antända gas, vid vilken punkt bunsenbrännare måste ordentligt justeras så att du ser en blå låga med bara två eller fler kottar. Efter avslutad med Bunsen gasbrännare, måste du stänga gasventilen helt att stänga av gastillförseln.

Hantering av föremål

Aldrig hålla föremål direkt över lågan med handen. Använd i stället ett par laboratorium tång om uppvärmning små föremål med brännare. För stora objekt, till exempel kolvar, måste du ange objektet på en tråd kompress och säkra den med en laboratorium ring stå över lågan.