mynewspapers.net

Kyrkans personal retirera idéer

Kyrkans personal retirera idéer


När en kyrka hårt arbetande personal behandlas till en ny miljö på en väl planerad tillflyktsort, kan en positiv förnyelse äga rum. Personalen känner sig uppskattad och engagerade i sitt arbete. Arbetstagare har lättare att lösa konflikter med varandra och kan komplicerade arbetsplatsen frågor efter att ha upplevt en retreat tillsammans. Den nya platsen stimulerar personalen kreativitet och hjälper dem att utveckla idéer och ett nytt perspektiv på sina uppgifter. Retreats kräver ett antal element som ska effektivt.

Typer

Tre generella typer av retreater kan planeras med ett specifikt syfte i åtanke. "Play and Pray" retirerar erbjudande mycket strukturerad tider för kul och andaktsfulla tid med Gud. Dessa en - till två - dagars samvaro syftar till att öka team moral och utveckla relationer i laget. En dag retreater fokus på planering och innebär ofta att skapa en stor bild för nästa år. Personlig och professionell utveckling retirerar fokus på utbildning kyrklig personal med innehåll som kan tillämpas i deras liv i hemmet och på arbetet.

Att göra en Plan

Planera väl före händelsen är nödvändigt att säkerställa att personalen har möjlighet att delta och att retreat idéer genomförs. Pastorala personal kan bestämma datum, identifiera vilka personal kommer att gynnas av reträtten och sedan räkna ut en budget. En dagordning beskrivs tydligt flöde, mål och frågor som skall behandlas. Denna kan vara ett hotell, men konferenscenter ger mer av en out-of-town känsla.

Komfort

Retreat miljön bör ha en avslappnad och positiv atmosfär. Pastorer kan uppmuntra sina anställda att klä bekvämt så att de kan delta i roliga aktiviteter. Börja dagen med komfort mat som kaffe, juice, muffins eller munkar. En lättsam hjälper personalen att känna en känsla värme och öppenhet.

Tid att umgås

Kyrkans personal medlemmar bygga vänskap med varandra när retreat ger tid för umgänge. Bygga i tid för detta under reträtten. Personalen kan också få känna varandra över en lunch på platsen eller på en restaurang.

Idé-delar och kompetensutveckling

Efter lunch, kan personal ha en brainstorming på lösningar på problem som de för närvarande står inför. Pastorala personal kan tilldela ett antal personal att genomföra idéerna så att alla känner att de har bidragit. Pastorala personalen lära personalen nya färdigheter och ge ny information på interaktiva sätt under denna tid. Som dagen avslutas, diskutera teammedlemmar deras vision av där de skulle vilja vara per år. Nära reträtten med en kort, lätt och rolig aktivitet som gör att anställda lämna med ett leende på deras ansikten.