mynewspapers.net

Kyrkans musik direktör arbetsbeskrivning

Kyrkans musik direktör arbetsbeskrivning


En kyrklig musik direktör arbetsbeskrivning kan vara olika, beroende på valör och storleken på församlingen. Men det finns några grundläggande riktlinjer som du kan följa om du vill upptäcka vad dina arbetsuppgifter skulle vara om du skulle bli en chefdirigent för en kristen kyrka eller religiös organisation.

Betydelse

Kyrklig musikdirektör spelar en betydande roll i kyrkan, som han ofta den person som väljer och Iscensätter den musikaliska delen av varje gudstjänst. Med detta sagt, han kan ange tonen och stämningen i tjänsten och har makt över hur församlingen är berört eller påverkas under tillbedjan. Detta är ett stort ansvar och innebär en mogen tro och goda omdöme som matchar personliga musik önskemål med dyrkan stil och inställningen av kyrkan själv.

Primära Responbility

En kyrklig musikdirektör är nummer ett att välja den dyrkan musiken för en söndag morgon. Detta görs vanligtvis i samband med dyrkan laget att välja vad som är lämpligt och komplement till predikan att vecka. En senior pastor ibland också har ingång i musikvalet och musikdirektör förväntas ofta ett nära samarbete med prästen. Musikdirektör kommer också oftast att ansvara för plockning musik för speciella helgdagar, samt uppsökande händelser och andra anmärkningsvärda tillfällen där kyrkliga församlingen kommer att vara närvarande.

Ytterligare uppgifter

En musikdirektör ansvarar vanligtvis även ledande dyrkan laget på söndag tjänster som mitt i veckan om tillämpligt. Hon är också den som leder dyrkan team repetitioner och godkänner särskilda musikval med solister, körer eller alla andra vokala eller instrumentala bit. En kyrka kan ha en körledare, men ofta musikdirektör kommer att fungera som lärare och samordnare för kören också.

Att skapa och komponera

Musiklärare ofta skriva musik och använda detta tillsammans med traditionella psalmer och samtida dyrkan. Av denna anledning anser direktörer ofta att hitta en balans mellan original och mainstream musik en del av deras arbetsbeskrivning. Detta omfattar även forska upphovsrätt och royalty krav för någon låt som används i en tjänst.

Säsongsbetonade uppgifter

Slutligen, en kyrklig musikdirektör ansvarar vanligtvis kyrkan jul eller påsk musikaliska. Också, om en sommar uppsökande planeras och involverar musik, musikalisk ledare kommer att engagera sig i att planera och övervaka.