mynewspapers.net

Kyrka styrelsens sekreterare arbetsbeskrivning

Kyrka styrelsens sekreterare arbetsbeskrivning


En kyrklig ombord, även kallad en styrelse bestående av äldste eller kyrkoråd, väljs bland medlemskap i en församling. En av officerarna i kyrkliga styrelsen är kyrkliga styrelsens sekreterare.

Syftet med en kyrkans styrelse

Enligt United Methodist Church, skall "kyrklig rådet tillhandahålla för att planera och genomföra ett program för vårda, uppsökande, vittne och resurser i den lokala kyrkan. Det skall också ge förvaltning av dess organisation och temporal liv. Det skall föreställa sig, planera, genomföra och årligen utvärdera uppdraget och ministeriet för kyrkan."

Ansvar

En kyrklig styrelsen sekreterare frågor meddelanden om kommande möten i kyrkliga styrelsen, förbereder den dagordning som var satt av dess ordförande, och tar minuter vid mötena. Hon eller han distribuerar sedan protokollet. Sekreteraren också tar minuter på congregational möten, upprätthåller register över av kyrkan, inklusive ändringar, stadgar och svarar på någon korrespondens till den kyrkliga styrelsen.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i denna position, måste du ha grundläggande datorkunskaper, särskilt i ordbehandling. Du bör också vara effektiv, organiserad och utmärkt med detaljer.

Tid engagemang

Kyrka styrelser träffas vanligen en gång i månaden för ett par timmar. Utanför dessa möten tillbringar sekreterare några extra timmar förbereda protokollet, distribuera dem och svarar på annan korrespondens.

Lön och jobb Outlook

Kyrka styrelsens sekreterare är vanligtvis en volontär position.