mynewspapers.net

Kyrka & respekt kids aktiviteter

Kyrka & respekt kids aktiviteter


Barn har en bättre chans att behålla information om de har roligt när de lär. Detta är lika sant på kyrkan som det är i skolan. Lärdomarna i kyrkan och på Söndagsskolan lära barn värderingar de ska bära hela livet. Verksamheten bygger på respekt kan skräddarsys för att passa alla åldrar och färga lakan, brädspel och spel.

Färga ark

Välj en enkel aktivitet där alla kan delta. Färga täcker hålla förskola-åldern barnen underhöll. Prata med barnen om bra och dåliga saker att göra i kyrkan och sedan dela ut en färga blad som visar bilder av människor i kyrkan. Några av bilderna visar barn beter sig själva, medan minst en illustrerar ett barn beter sig respektlöst i kyrkan. Be barnen att färga endast de bilder som visar människor beter sig respektfullt.

Brädspel

Starta ett charader stil spel som uppmuntrar barnen att få upp och agera ut respektfullt och respektlöst. Skapa din egen styrelse eller hitta en online. Vara lika uppfinningsrik som du vill utforma sökvägen spelet bitar kommer att följa. Rutorna kan följa konturerna av en kyrka, cross eller ens enkla raka linjer en regelbunden brädspel. Med hjälp av tärningar och markörer för ditt val, instruera spelare att följa väg och agera ut olika scenarier. Kvadraterna på spelet ge instruktioner som "Visa vad göra när alla ber" eller "Visa vad man inte ska göra när alla sjunger". Inkludera både positiva och negativa åtgärder så att barn kan ägna sig åt vissa enfald medan du fortfarande lära sig värdefulla lärdomar.

Fråga kort

Hålla en uppsättning fråga korten i handen så du kan spela alla typer av spel på ett ögonblick. Kort fråga barn att beskriva respekt och respektlöshet för olika kyrkliga aktiviteter och funktioner. För en ännu större samling av kort, är sant och falskt frågor för att testa barnens kunskaper. Använda korten för slumpmässiga tävlingar i början av en lektion eller som ett mer konkurrenskraftigt spel skrovlig grupper eller individer mot en annan. Även efter ett lag har tilldelats en punkt, ytterligare lektionen genom att fråga andra barn vad de skulle ha svarat så att alla får en chans att delta. För att hålla alla på deras bästa beteende, påminna spelarna att de lika gärna kan förlora poäng om de börjar bete sig respektlöst under spelet.