mynewspapers.net

Kwanzan & blommande körsbär träd

Kwanzan & blommande körsbär träd


Blommande körsbärsträd är bland de mest populära blommande träd används i trädgården. Träden odlas mer för sin lysande show av vita eller rosa blommor än deras frukt. En majoritet av blommande körsbärsträd som den Kwanzan cherry är sterila och producerar inte frukt. Dessa sorter används ofta som exemplar och prydnads planteringar i landskap. Blommande körsbär träd kommer i en mängd storlekar, upprätt eller gråtande sänghimlar, och bästa planteras tidigt på våren.

Kwanzan Cherry

Kwanzan cherry tree (Prunus serrulata "Kwanzan") som också benämns som japanska blommande träd och producerar tjock, ruggig, dubbel-rosa blommor under våren. Lövfällande träd växer till en mogen höjd av 12 till 20 fot med 10-15 fot spridning. Kwanzan cherry har en snabb tillväxt och trivs i områden i full sol. Trädet är härdig i USDA zon 6 till 8 och växer bäst i väldränerad jord. Kwanzan cherry förlorar kraft i komprimerade eller tunga mark och sällan behöver beskärning. Träd Barken är känslig och utsatt för sår. Undvika att skada trädet, eftersom detta gör trädet mottagliga för sjukdomen.

Sargent Cherry

Sargent körsbär (Prunus sargentii) är en snabbt växande blommande körsbär som blommar med 1 ½-tums, mörk rosa, enstaka blommor på våren. Sargent körsbär är härdig i USDA zon 4 till 7 och växer bäst i områden av sol och väldränerad jord. Vind-tolerant trädet har dålig motståndskraft mot luftföroreningar. Sargent cherry uppnår en mogen höjd av 20 till 40 fot med en lika stor spridning. Den 2 - till 5-tum lång, enkel, glänsande, mörkt gröna blad utgår från rött, orange och gul falla nyanser. Nya blad har en liten nyans av rött. Lövträd framkallar en upprätt, sprider sig till rundade mogen form.

Yoshino körsbär

Yoshino körsbär (Prunus x yedoensis) är en lövfällande blommande körsbärsträd mängd härdiga i USDA zon 5 till 8. Det snabbt växande trädet uppnår en mogen höjd av 30 till 40 fot med en lika eller något större spridning, och blommar med ljust rosa till vita dubbel-blomma kluster tidigt på våren. Blommorna är något doftande och alternativ, enkel lövverket är 2 ½ till 4 ½ inches lång, förutsatt att gul guld falla nyanser. Yoshino körsbär anpassar sig väl till områden av sol till lätt skugga och växer bra i väldränerad eller lerjordar. Trädet utvecklar en övergripande och mjukt rundade mogen form.