mynewspapers.net

Kvinnors frisyrer av 70-

Kvinnors frisyrer av 70-


Kvinnors frisyrer på 1970-talet bestod av en mängd olika frisyrer. En höjdpunkt under 1970-talet var "hippie" revolutionen, och många kvinnor bar sitt hår lång och rak. Farrah Fawcett i TV-serien "Charlie's Angels" populariserade "hägn" utseendet. Afros var i ropet för manliga och kvinnliga afroamerikaner och några andra etniska kulturer. Blow torrare infördes på 1970-talet, som hade en betydande inverkan på kvinnors frisyrer.

Den naturliga looken

Kvinnor på 1970-talet bar sitt hår så naturliga som möjligt. Detta innebar oftast långa och raka. Det retade och hår-besprutas bouffant från 1960-talet hade passerat. Kvinnorna var ofta, en snusnäsduk, pannband eller scarf runt huvudet. Unga kvinnor turades Strykningsservice varandras långa flätor med en kläder järn att skapa rakt hår.

"Shag" och "Mulle"

"shag" var en mycket populär frisyr för kvinnor på 1970-talet. Detta innebar att skikta håret för att få en gratis, naturliga och rörigt utseende. Shag La höjden till toppen av håret och tunnas ut tjockt hår på andra områden. "Mulle" sågs också på både kvinnor och män och berörda att hålla håret kort på sidorna av huvudet och topp. Baksidan av mulle stilen hölls längre, oftast ner till axlarna.

Farrah Fawcett frisyr

Charlies ängel Farrah Fawcett hade en enorm påverkan på kvinnors frisyrer på 1970-talet. Att uppnå farrahs utseende av långa, befjädrade vågor av hår, kvinnor blow-dried håret upp och under att skapa massor av kroppen och volym. Ytterligare blås torkning var nödvändigt runt ansiktet i en upp-och-ut rörelse för att uppnå den mjuka befjädrade stilen.

Afros

Afro var enormt populära på 1970-talet för både kvinnor och män. "Black power" var en stark påverkan under hela decenniet. Afroamerikanska kvinnor skulle låta sitt hår växa ut runt huvudet. Detta skapade utseendet på en stor puff av hår. Det var också ett mer naturligt utseende som passar in i hippierörelsen på gång.