mynewspapers.net

Kvinnors antika grekiska frisyrerKvinnor i antikens Grekland hade stil håret gjorde ett uttalande om sin status är samhället. Medan kvinnorna i de lägre klasserna hade funktionella frisyrer, hade rika kvinnor funktioner att delta och anställda att göra håret åt dem. Forntida grekisk keramik, skulpturer och mynt avslöja att grekiska kvinnor hade en mängd olika frisyrer att imponera på sina kamrater på den dagliga måltiden i festsalen.

Korta frisyrer

Många kvinnor i antikens Grekland hade korta klippning. Dessa stilar var funktionella för tjänare och slavar som tvingats arbeta under dagen. Kortklippt hår var också bekvämt för kvinnliga krigare och idrottare (kvinnor i Sparta deltog ofta i friidrott). Den kortaste frisyren för antika grekiska kvinnor var äktenskapet frisyren i Sparta, där brudar hade sina huvuden rakade.

Långa frisyrer

I antikens Grekland och långt hår var en lyx för de rika, som att ha tid över för hårstyling var ett tecken på en hög station i samhället. Kvinnor med långt hår oftast bundna sitt hår tillbaka i en bulle eller CHINJONG eller flätade håret och vridna flätor till bullar som inramade ansiktet. När antika grekiska kvinnor hade funktioner att delta, tillbringade de extra tid knyta sitt hår i utsmyckade stilar. Vanligtvis endast deras omedelbara familj och anställda såg grekiska kvinnor med deras hår ogjort.

Tillbehör

Antika grekiska kvinnor ofta används tillbehör för att fästa håret tillbaka. Väva tyg genom deras hår som de bundna var en allmän praxis att lägga till färg och stil till hår. Pins och kammar höll även kvinnors hår utanför deras ansikten. När de hade funktioner, bar rika kvinnor tunna metall kronor med juveler, som höll sitt hår tillbaka och gav den formen. Många antika grekiska bilder och skulpturer visar kvinnor med långa, mörka lockar bär kronor eller pannband som kram hela huvudet, från sina pannor till basen på sina huvuden i ryggen, under öronen.