mynewspapers.net

Kvinnliga bråck symtom

Kvinnliga bråck symtom


När en kvinna lider ett bråck, är det som i en man, som någon del av kroppen i princip skjuter genom en angränsande organ eller muskler. För de flesta personer sker detta utstick i magen eller tarmarna, orsakar s.k. ett diafragmabråck eller ett ljumskbråck, respektive. Med båda typer av bråck, kan en kvinna börja Visa tecken och symtom av villkora, varav de flesta kommer att relatera till platsen för utstick.

Frånvaro av symtom

För många kvinnor, ett bråck orsakar utan tecken eller symtom och upptäcks bara av en slump under en rutinmässig läkarundersökning. I denna situation, bråck är liten och orsakar inga störningar till funktionen av organen. Det är inte förrän bråck är mycket större att verkliga problem visar en kvinna (som en man).

Halsbränna

Av alla de symtom som omfattar ett bråck, är en om magen, halsbränna, förmodligen den vanligaste. När en stor nog del av magen sticker in membranet, det kan tvinga hiatus (liten öppning i mellangärdet som gör att matstrupen passerar genom) att förbli delvis öppen, så att en återflödet av magsyra uppstå i matstrupen. Som dessa syror invadera foderstrupe, upplever en person ofta en brännande känsla i bröstet samt en sura smaken i munnen som är vanligt i halsbränna.

Illamående

Ofta medföljer halsbränna är illamående. Eftersom utstick påverkar matsmältningen, magen kan bli upprörd och du kan bli illamående. Detta illamående förknippas normalt med intag av mat vilket kan bero på någon form av obstruktion skapad av utstick. I denna situation kunde kvinnan också börja kräkas och lider av en lätt feber mellan 37,2 till 38,3 grader C.

Smärta

Det är inte ovanligt för en kvinna att drabbas av någon form av smärta med ett bråck. Denna smärta är oftast isolerad i området utstick. Med ett diafragmabråck, smärtan yttrar i bröstet och orsakas av trycket utstick är att placera på området. Med ett ljumskbråck, smärtan finns vanligtvis i ljumsken men kan sprida sig upp i buken och oftast känns det som om det drar på personen.

Utstick

Ibland resulterar ett bråck i en synlig utstick. För det mesta, en kvinna kommer att se och känna denna utstick i ljumsken, och det verkar ofta som en klump nära bäckenben. I vissa förblir denna klump kött-färgade. I andra, kan det bli rött till blått, vilket ofta innebär en intestinal obstruktion har bildats.