mynewspapers.net

Kvinnans frisyrer på 1960-talet

Kvinnans frisyrer på 1960-talet


Eftersom åren går, stilar och modetrender ändra, utvecklas och ibland tillbaka. 1960-talet var en tid av förändring på många sätt inklusive extrema skillnader på frisyrer och mode. Vissa kvinnor frisyrer på 1960-talet krävde mycket förberedelser medan andra mer naturliga stilar krävs lite underhåll. Kvinnor i alla åldrar och preferenser stil hade flera alternativ av långa och korta frisyrer att välja mellan.

Bouffant frisyrer

Kvinnans frisyrer på 1960-talet


1960-talet producerade en grundläggande "big-hår" stil som kallas Bouffant som möjliggjorde flera varianter. Den grundläggande bubbla-liknande stilen uppnåddes genom trimning håret kortare på nacken av hångla, med de översta lagren blir längre och längre som du når toppen av huvudet. Retas eller bak kamning på undersidan lager skapade volym och utjämning de översta skikten över producerade bubbla-liknande utseende. Bouffant frisyrer var slitna med eller utan fransar, barrettes, band, rosetter och håraccessoarer.

"Flip"

Kvinnans frisyrer på 1960-talet


En frisyr som ofta bärs av kvinnor på 1960-talet var den "Flip" stilen. Det fanns flera varianter av flip stil inklusive långa och korta versioner. Några damer som föredrog den fyllighet och volym av bouffant stilar ingår en flip genom att låta den på undersidan lager för att växa ungefär 3 till 5 inches längre än övriga och curling håret uppåt och bort från ansiktet. Damer med längre hår--från käken till axel längd--skulle skapa en flip curling håret, lätt retas och imma med hårspray.

Rak lång "Hippie" trender

Kvinnans frisyrer på 1960-talet


I det senare 1960-talet bidrog hippierörelsen några lös och naturligt flödande frisyrer. Den yngre generationen kvinnor-- och vissa män--började låta sitt hår växa till längder som sträckte sig längre än axlarna och så länge som mitten av ryggen eller midja nivå. Många män och kvinnor med vågigt hår får håret att växa och falla naturligt över axlarna, medan vissa föredrar en rakare, slankare utseende som uppnåddes genom att ljuga håret platt, täcker med en handduk och kör ett varmt strykjärn över handduken att räta ut och jämna håret.

Bobs och Shags

Kort hår nedskärningar som inte krävde retas, tillbaka kamning eller strykning var också vanligt i den mitten till slutet av 1960. Kort bob frisyrer var populär och bärs av kvinnor i alla åldrar. Bob frisyr--även känd som en "skål" eller "svamp" skära - var mycket lik den bouffant stilen men var slitna utan retas och bak kamning för ett mer naturligt och dämpad utseende. Håret klipptes rakt på sak över pannan, runt öronen och precis ovanför nacken av hångla. Shag frisyr var ofta en återgivning av bob som lagt en längre lager--ca 2 till 3 inches--runt öronen och halsen.