mynewspapers.net

Kvinna av 70-talet frisyrer

Kvinna av 70-talet frisyrer


Medan vissa frisyrer transcendera epoker, återstående stilfulla i många år, har några en stark koppling till en viss tidpunkt. Frisyrer populär på 1970-talet vara visuellt unika och vissa är fortfarande populära idag, de är inredda i en mycket mer dämpad mode.

BefjädradeDen befjädrade frisyren var den mest bestående frisyren på 1970-talet. Förevigats av Farrah Fawcett, skisserat den hår hoprullade utåt i flera lager, att skapa en lite vindpinade look. Det krävs betydande hår volym och var en föregångare till "stora håret" på 1980-talet. Det är fortfarande används idag, även om den hår volymen inte är normalt så stor som den 1970-talet versionen.

Shag

Shag var en populär wash-and-wear frisyr. Det krävs lite eller ingen förberedelser, och var populär bland ett antal film och TV-stjärnor, inklusive Florence Henderson och Jane Fonda. Klippa kort och ojämn, hade 1970-talet versionen tjockare hår på huvudet, avsmalnande för att vara tunn i botten. Olika variationer hade Frans, och många shag bärare används barrettes för att hålla lös delarna ur deras ansikte.

Kil

Kil frisyr är en genväg som liknar en bob som sveper bakåt till en avsmalnande punkt på baksidan av huvudet. Resultatet liknar en aerodynamisk cykelhjälm. Denna stil var gjorts kända av Dorothy Hamill, som vann guld i OS 1976 i konståkning.

AfroAfro-amerikanska kvinnor 1970-talets anammat många nya modenycker, och en av dessa var afro. Medan vanligtvis betraktas som en mäns frisyr, det hade viss popularitet med kvinnor på grund av dess naturalistiska utseende och i vissa fall sågs som en länk till Afrika under den turbulenta medborgerliga rättigheter era som slutade runt 1971. Pam Grier bar en afro i sin stjärna-making film "Maten", sedan fortsatte med för att bära en befjädrad flip i den berömda "Foxy Brown."