mynewspapers.net

Kurser för en ekokardiografi tekniker

Kurser för en ekokardiografi tekniker


Ultraljudsundersökning av hjärtat, hjärt ultraljud eller ekokardiografi är alla namn för processen att få bilder av hjärtat. För läkare och alla andra inblandade i behandlingen av hjärt-relaterade villkor är dessa bilder avgörande. För att sköta den utrustning som ekokardiografi, måste tekniker få utbildningen som krävs för att producera kvalitetsbilder behövs för diagnos av hjärtproblem.

Förutsättningar

Innan du deltar i ett program för att bli en ekokardiografi tekniker, finns det vissa kurser en student måste ha slutfört för att vara ordentligt förberedd. På City College i San Francisco, till exempel en college nivå anatomi kurs med en klass c eller högre är ett absolut krav. Anatomi är den enda obligatoriska förutsättningen, men skolan rekommenderar studenter också vara datakunniga och tagit algebra kurser. Två andra nödvändiga rekommendationer är en medicinsk terminologi kurs och sjukhuset erfarenhet, även som volontär.

Typer av kurser

Kurserna som krävs för att certifieras som en ekokardiografi tekniker delas in i tre typer: klassrummet föreläsning, laboratorium och klinisk eller praktisk utbildning. Ett typiskt program, som den vid Cardiotech ultraljud skola i förorts Houston, Texas, består av 716 timmar föreläsning, 334 timmar lab och 904 timmar klinisk studie.

Klassrummet föreläsningar

Ett exempel på en klassrummet föreläsning kurs för en ekokardiografi tekniker innehåller ett ämne som tillämpad ultraljud fysik och instrumentation. Kursen ger en grundläggande förståelse för utrustningen teknikern kommer att använda. En annan kurs är farmakologi, studien av droger. Många patienter ta mediciner före att ha ett ultraljud och teknikern måste ha kunskaper om droger. Andra exempel på klassrummet föreläsningar är medicinska rättsliga frågor, medicinsk terminologi och hjärt patologi---studier av sjukdomar i hjärtat.

Labs

EKG och vaskulära ultraljud är exempel på laborativt arbete. Båda labs skulle innebära att arbeta med själva utrustningen, förbereda studenten för den verkliga världen på ett sjukhus eller läkares kontor.

Klinisk studie

Kliniska kurser, eller externships innebär som de kallas av Citi College of Allied Health, att ett sjukhus eller diagnostiskt centrum. Studenten arbetar med utrustningen i en verklig miljö och upplever verkligheten av arbetsplatsen i en ekokardiografi tekniker.