mynewspapers.net

Kummin växter

Kummin växter


Kummin tillhör persilja familjen och klassificeras som en "half-hardy perenn," vilket innebär att den växer i många år men inte tål frost. Om växten slits från marken under skörden, blir det då en årlig. Kummin bringas inne under vintern. Smak av kummin finns i mexikanska, norr afrikanska och indiska rätter där det skapar en varm, rökig smak. Det är huvudingrediens i chili con carne och curry. Nordafrikaner använda den som en gnugga för lamm, kött och fjäderfä. Växande kummin omfattar både inomhus och utomhus växande perioder.

Plantering kummin

Kummin frön ska startas inomhus i små krukor. Tid för plantering så plantor kan planteras utomhus i mitten av våren. Tryck fröna i torv-rika smuts högst 3 inches djupt. När den förvaras på en lägsta temperatur på 21,1 grader C, ska plantor visas i ungefär två veckor. Efter det finns ingen risk för frost utanför, är plantorna transplanteras till en utanför trädgård där solen skiner för den största delen av dagen. Space dem ca 4 inches isär, vatten och mata dem. Fortsätta vattna under torra perioder.

Blommande

Kummin växter växer till ca 20 inches i höjd och trivs bäst i USDA härdighet zoner 5 till 10. Små vita och rosa blommor i sommaren och frön visas snart efter. Efter fyra månader, blommorna kommer har sjunkit och växterna börjar vissnande.

Skörda kummin

Mogna kummin är brun-gul och båt-formade. De skördas genom att skaka eller tröskning stjälkar med pinnar. Sätta en påse över anläggningen eller en hink under stjälkarna att fånga fröna när de faller. Torra frön i den varma solen eller inomhus i en torkning apparat. Fläkta blad och kvistar från fröna med hjälp av ett kök durkslag eller vanning korg.

Lagra kummin frön

Lagra hela kummin frön i en förseglad burk, helst glas och hålla den i en varm, torr skåp. Mala fröna först när de måste i ett recept, inte innan eftersom de kommer att förlora sin styrka. Det är svårt att mäta, håll nere fukthalten i burken. Om fukt samlar på insidan av burken, ta bort kummin och redry frön i solen.

Matlagning med kummin

Kummin har en genomträngande smak och lätt kan dominera en maträtt. Det är ofta utbytbara med kummin och båda finns i samma recept. Asiatiska befolkningen, från Indien till Thailand, använda kummin i sin matlagning och de nederländska sprit Kummel är smaksatt med en kombination av kummin, fänkål och kummin. Det används i mexikanska tacos och som en gnugga för gris eller lamm i kombination med salt och svartpeppar.