mynewspapers.net

Kullen utbildning på ett löpband

Kullen utbildning på ett löpband


Oavsett om du tränar att förbättra din prestation i en tävling eller gå ner i vikt, är hill utbildning på ett löpband ett sätt att förbättra dina styrkor och förbättra dina resultat. Hill utbildning omfattar både lutning och nedgång utbildning. Ett löpband är det enda modalitet behövs i denna metod för utbildning och kan manipuleras för alla nivåer av konditionen. Enligt American College of Sports Medicine, löpband är konsekvent bland favoriterna i fitness inställningar men är också den dyraste typen av utrustning för konditionsträning. Medan det finns inga bästa val av konditionsmaskiner, ger löpband hill utbildning dig möjlighet att anta flera utbildning stilar, exempelvis intervallträning, upprepning utbildning och fartlek utbildning.

Stigning och nedgång

Kullen utbildning på ett löpband


I både den atletiska världen och fitness världen, är de flesta kör programmen avsedda att öka acceleration och hastighet. Acceleration är graden av förändring i hastighet och ofta mätas av resultatbedömning sprint över korta avstånd, såsom 4.6 till 9,1 meter (5 till 10 varv). Velocity avser graden av rörelse över en angiven sträcka av cirka 37 meter (40 varv). En studie under 2008 av William P. Ebben och National Strength and Conditioning Association visade att både uppåt och neråt tävlar kan hjälpa förbättra driftsprestanda genom utbildning på en 3-gradig lutning eller avböja.

Utbildning förmåner

Kullen utbildning på ett löpband


Stiftelsen Lydiard beskriver Arthur Lydiard metoden för utbildningen som en "hård arbetsmoral utan kompromisser - du antingen skärper eller skicka ut." Coach Lydiard metoden produceras Nya Zeelands största spår idrottare och Nya Zeeland som drivs till toppen av världen före och distanslöpning. Lydiard är en coach som påverkat utvecklingen av hill utbildning tillbaka i början av 1960, och hans metoder används fortfarande idag i framgångsrika program.

Vet dina begränsningar

Kullen utbildning på ett löpband


Coach Lydiard framgång visar att hill utbildning förbättrar styrka, snabbhet och ekonomin igång. National Strength and Conditioning Association rekommenderar också att du har viss erfarenhet i löpband träning innan tackla hill träning. Sparka igång träningen hill genom att gå på en lägre höjd, och om din kondition är stabil, bygga upp till högre lutar.

Ta det inne

Kullen utbildning på ett löpband


Enligt American College of Sports Medicine har löpband en klar fördel över andra konditionsmaskiner. De är enkla att lära sig eftersom promenader och löpning är naturliga aktiviteter. Intensiteten i din träning justeras enkelt med hastighet och höjd. Insidan utbildning på ett löpband har några begränsningar, eftersom det tillåter dig att övervaka lufttemperatur, tempo och kullen höjd. När du har förklarat dina träningsmål, erkände dina begränsningar och bedöma fördelar och riskfaktorer till löpband utbildning, är det dags för kullarna.

Stilar av utbildning

Kullen utbildning på ett löpband


Hill utbildning på ett löpband kan göras av intervallträning, upprepning utbildning och fartlek utbildning. Enligt National Strength and Conditioning Association inducerar varje typ av utbildning olika fysiologiska reaktioner och utmaningar alla system i kroppen, och en kombination av metoder kan bidra till att minska den tristess och monotoni är associerad med daglig träning. Intervallträning innebär hög intensitet arbete anfall som bör pågå från tre till fem minuter och kan vara så kort som 30 sekunder i längd. Resten intervallet ska vara lika arbete intervallet. Upprepning träning är en annan form av högintensiv träning som har arbete anfall av 30-90 sekunder, med en återhämtningsperiod som är fem till sex gånger så länge som arbetet intervallet. Under arbete anfall, experimentera med höjden, börjar på 3 grader. Fartlek utbildning, förutom att ha ett roligt namn, är en kombination av flera typer av utbildningsprogram, annars känd som slumpmässighet. Fartlek kör innebär att enkelt köra eller promenader i kombination med korta, snabba skurar av köra, eller gå. Denna typ av utbildning är mångsidig och kan göras i kombination med andra former av kardiovaskulär träning.