mynewspapers.net

Kul sommar kyrkan verksamhet för barn

Kul sommar kyrkan verksamhet för barn


Att ge familjevänligt, underhållande spel och aktiviteter för barn, är tonåringar eller vuxna en viktig del av någon kyrka sommarprogram. Ge ungdomar en chans att umgås i en kyrklig miljö kan öppna viktiga möjligheter till dialog och kan tillåta dig att nå ut till dem med en evangeliets budskap. Sommaraktiviteter kan hållas utanför för att dra full nytta av säsongen och det faktum att barnen inte kommer att vara i skolan.

Vänskap spelet

Ett perfekt spel för stora grupper av yngre barn, detta spel kräver dem att stå i en cirkel. Håller ena änden av en boll av sträng, kasta du bollen till närmaste barnet. Barnet passerar sedan bollen vidare till en nära vän, som innehar en slinga av strängen och passerar bollen på igen. Så småningom en webb av anslutningar bildar att hjälpa dem att visualisera deras vänskap. Illustrera hur webben kollapsar när barn släpper strängen.

Tipspromenad

Denna aktivitet kan variera kraftigt beroende på hur mycket arbete och detalj arrangörerna vill inkludera. Rensaren hunts innebära leta upp objekt och kontrollera dem bort en tilldelad listan. Deltagarna är indelade i lag och med tanke på deras uppdrag. Kanske kan de få höra att ta fotografier av olika platser eller objekt. Jakten kan äga rum i församlingsgården eller kan omfatta en jakt över hela stan med folk kör om.

Bakgård väggmålning

För denna verksamhet, blöt en nedlagd lakan och hänga den på en vägg, ett staket eller över en tvättlina. Deltagarna ges penslar med tempera färger, eller även svampar och spray flaskor. Be dem Rita Bibeln tecken eller scener som föreslår bibelverser. De kan spela charader eller en liknande gissningslek med bladet som en förnybar väggmålning; bladet kan enkelt tvättas rent med en slang.

Stora slaget

Ett bra spel för tonåringar; be dem alla att ta med vattenpistoler med dem och låt dem skära loss. Se till att du ge vattenpistoler för dem som inte kanske har fört sina egna. Dela upp barnen i grupper och skapa regler som "tre strejker" regel, och ange ett valfritt mål för dem såsom en flagga fånga. Efteråt, samla dem och diskutera temat för andlig kamp, refererar till en lämplig bibliska passage.