mynewspapers.net

Kul sätt att lära utropstecken

Kul sätt att lära utropstecken


Barns skrivande är vanligtvis fylld med utrop, varningar och skämt, men de flesta barn börja inte använda skiljetecken för att ange uttrycket tills de är i Key Stage 2. RIM, berättelser och spel är roliga sätt att introducera barn till begreppet utropstecknet och när det är lämpligt för dem att använda den.

Genom RIM

Låtar och RIM är effektiv undervisning verktyg för barn, eftersom de är roligt att lära sig och lätt att komma ihåg. Kalifornien-baserade webbplatsen, kan undervisa, innehåller några charmiga dikter och sånger om skiljetecken och delar av tal, inklusive utropstecknet. Om du inte vill låna någon annans, kunde du alltid skriva din egen.

Genom storytelling

"Utropstecken!" av Amy Krouse Rosenthal och Tom Lichtenheld är på ytan en kort, rolig berättelse om att vara annorlunda och lära sig att vara nöjd med dig själv. Men det är också ett smart sätt att undervisa små barn om vad Utropstecknet betyder och när den skall användas. Berättelser är ett bra sätt att lära eftersom de håller sig i sinnet, särskilt när de åtföljs av illustrationer lika kvick som de i denna bok.

Genom det utagerande

Det är ofta en bra idé att lära utropstecken och frågetecken tillsammans. Skriva ut några korta meningar och få klassen att avgöra om de skall fullföljas med utropstecken eller frågetecken. Sedan få dem att läsa meningar högt, verkligen överdriver de känslor som uttrycks av interpunktionen. Dela upp barnen i par och få dem att skriva, punktera och handla våra egna meningar.

Genom att lyssna

Denna övning testar lärarens skådespelartalanger. Dela in klassen i två lag. Läste upp listan över meningar med överdrivna känslor--kan några vara frågor, några utrop och vissa uttalanden. Båda lagen har att besluta hur man punktera dömer efter hur du har läst dem. Det lag som får den mest rätt vinner.