mynewspapers.net

Kul sätt att göra ett solsystem med ett barn

Kul sätt att göra ett solsystem med ett barn


Jätte-storlek underverk i yttre rymden och astronomi som asteroider, pulsarer, planeter, supernovor, klotformiga stjärnhopar och svarta hål fascinera många barn. Men relativa avstånd i solsystemet är så enorm att det är svårt för barn att svepa sina tankar kring de inblandade storlekarna. Ett solsystem modell hjälper översätta abstrakt till en konkret, observerbara representation som barn kan förstå. Kit med presized frigolit bollar, sladdar och stativ finns i hobbybutiker. Men om kit inte är din stil, det finns många kreativa och roliga sätt att göra ett solsystem med ett barn som underhåller samtidigt utbilda unga sinnen.

Ätbara solsystemet

En ätligt solsystemet craft drar trippel plikt--underhållning, utbildning och tillfredsställelsen av ett mellanmål i slutet som en belöning för allt det hårda arbetet. Använd ett stort papper plattan eller skära en gigantisk cirkulär tallrik ur affisch styrelsen. Glasyr fungerar som "cement" att hålla solen, planeterna och asteroid bältet på plats. Placera en jätte gula eller orange jawbreaker i centrum för solen. Diagram över de planetariska omloppsbanor banorna runt solen i glasyr. Placera varje planet på dess motsvarande bana. Använda en enda godis strö för Merkurius, Mars och Pluto; M en malt boll för Jupiter, jelly bean för Saturnus; och red hots för Uranus och Neptunus. Lakrits linor kan bilda ringar av Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Tärna en Vintergatan choklad bar och strö en ring av bitar mellan omloppet av fördärvar och Jupiter att representera asteroidbältet. För ett sundare alternativ, använda honung istället för glasyr, bitar av frukt för planeterna och hackade nötter för asteroidbältet.

Solsystemet mobil

En mobil kan fungera som en pågående påminnelse om planeternas ordning. Skär en 12-tums diameter disk av tunga kartong och slå hål på dödpunkt. Använd en kompass för att rita koncentriska cirklar för att representera planeternas omloppsbanor stigar. Lämna ett mellanrum mellan fjärde och femte banor för asteroidbältet. Slå ett hål på varje orbital rad, jämnt fördela dem runt disken så mobilen kommer att balansera. Skapa pappersmodeller av varje planet och bifoga dem till längder av sträng eller garn. Trä den andra ändan genom hålet i motsvarande bana att visa den ordning där planeterna ligger från solen, justera längderna så att alla planeterna radas upp längs horisontalplanet. Tejpa strängarna på plats längs toppen av stöd skivan. Skär en kartong ring att passa in i klyftan mellan Mars och Jupiter. Täcka ytan med små bitar av grus och lim på plats. Knyta tre längder snöre runt ringen och fäst den andra änden på undersidan av stöd. Bifoga en galge på disken för att visa det sol-systemet för alla att njuta.

Planet promenad

En levande planet modell är ett bra sätt att hjälpa ett aktivt barn Visa avstånd och storlek i solsystemet genom rörelse aktiviteter. Du behöver ett stort öppet område av 1.000 varv och helst nio barn som planeterna. Om du har mer, kan de vara i asteroidbältet. Ge ett barn en gummiboll lekplats, basket eller fotboll bollen och har honom stå i ena änden som solen. Tilldela tre barn att Merkurius, Mars och Pluto och ge dem var en liten seed bead. Barnen representerar Venus och jorden få en pepparkorn; Jupiter, en hela valnöt i skal och Saturnus, ett ekollon. Uranus och Neptunus få en jordnötter i skal. Förklara att en takt är ett långt steg. Börjar på solen, ta 10 steg och har kvicksilver ta hennes plats. Nio fler steg för att en annan sju till jorden och Venus. Fortsätta pacemakerbehandling av varje planetens position i förhållande till den föregående en: 14 steg från jorden till Mars, 95 från Mars till Jupiter, 112 steg till Saturnus, 249 till Uranus, 281 till Neptunus och 242 till Pluto. Eventuella återstående barn kan skingra sig i utrymmet mellan Mars och Jupiter och låtsas vara asteroider. Vid denna tid behöver du en megafon att be alla "planeter" att hålla upp sina representativa objekt att visa hur liten även de största sakerna i solsystemet är i jämförelse med de stora avstånden i yttre rymden.

Glöd-in-the-Dark solsystemet

En stor tung bit svart eller blå tyg kan fungera som inramning till en glöd-in-the-dark solsystemet. Du behöver tyg färger i flera färger som lyser i mörkret, och ett diagram över solsystemet för referens. Måla en stor Sol i centrum. Rita orbital sökvägar för varje planet cirkling solen. Låt det torka och sedan måla i varje planet på dess rätt bana, att lägga till detaljer som ringar av Saturnus, Jupiter öga, planetariska månar och asteroidbältet. Infoga metall kragarna på övre kanten att hänga på en vägg eller tackel till ett tak för en översiktsbild av solsystemet.

Solsystemet halsband

En bärbar solsystemet gör en konversation lappar för ett barn att visa upp sina kunskaper i astronomi. Skjut en stor gul pärla på en kort längd på beading tråd för solen. Gör en tråd ring, skjut en seed bead på för kvicksilver och Linda i ändarna av rak bit runt motsatser sidor i ringen. Göra nio mer tråd ringar i ökande storlek koncentriska cirklar. Representera Mars och Pluto med utsäde pärlor, Venus och jorden med något större runda pärlor. Uranus och Neptunus är en medelstor pärla, Jupiter den största (förutom solen) och Saturn något mindre. Skjut flera bruna, grå eller svart chip pärlor på ojämn chip på femte ringen från centrum att likna asteroider. Genom att vrida ringen ändarna för att försegla eller använda en VECKARE. Lägg ringen ut koncentriskt i ordning från närmast längst bort från solen och slinga en enda tråd några gånger runt varje ring i följd för att ansluta dem. Häng den solsystem hängande i ett band eller en kedja att bära.