mynewspapers.net

Kul fokuserat team kundserviceaktiviteter

Kul fokuserat team kundserviceaktiviteter


Varje år i oktober, äger kund tjänst vecka rum i företag över hela nationen. Syftet med denna vecka är att öka medvetenheten om hur ger utmärkt kundservice är avgörande för ett framgångsrikt företag. Detta är också när arbetsgivare ger tack vare och hedra de anställda som tjänar och stödja kunder med omsorg och professionalism. Alla företag som tillhandahåller kundtjänst kan delta i Customer Service vecka genom att skapa sitt eget schema av händelser.

Ställa in firandet

Första kunden fokuserat team tjänsteaktiviteten kan vara att skapa ett team av människor att schemalägga händelser under hela veckan. Samma grupp kan utses att dekorera för den stora händelsen, eller ett annat team kan väljas. Det finns många förslag på roliga aktiviteter på kund Service koncernens webbplats, de officiella sponsorerna av kund Service veckors program. Även om dekorationen för festliga veckan kan anses förberedelse, är det faktiskt först av många fokuserat teamaktiviteter. Medarbetare kan ha roligt arbetar som ett team för att dekorera kontoret, samordna varje steg i dekoration och installationsprocessen; Detta ger ett bra exempel på arbeta med interna kunder att nå ett gemensamt mål.

Stol parad

Dela in i grupper om fyra och dekorera rullande Kontorsstolar för att likna flyter i en parad. Varje lag är ombedd att dekorera en kontor stol flyta på ett sätt som motsvarar deras engagemang för utmärkt kundservice. Sedan kan paraden resa runt i kontoret, kasta godis till medarbetare. Ange priser i olika kategorier, som "största" eller "mest färgstarka" float.

Välsmakande trakteringen med ett meddelande

Detta kan göras som ett knytkalas evenemang eller en tävling, med grupper eller individer som förbereder behandlar. Fråga anställda att göra godis för att dela med resten av gruppen. En kund Service vecka twist, måste behandlar ha ett namn eller budskap om utmärkt kundservice. Exempel är hängivna munkar, kan-göra koreanska coleslaw, lojala citron barer, artig cupcakes, kunden nöjd jordgubbar (chokladöverdrag jordgubbar med leende ansikten målade på varje) och mervärde äppelpaj. För att göra det till en tävling, har alla rösta på deras favorit maträtt och bäst namngivna behandla.

Fantastiska kund tjänsten ras

I detta team-building spel Visa begrepp från TV: N "The Amazing Race" används. Team resa runt på kontoret och utföra uppgifter att vinna ett pris. Varje dag, ges en aning till platsen för den första "depåstopp." När alla lag kommer på plats, måste de avsluta en aktivitet. Det sista laget att avsluta uppgiften elimineras. Varje person i laget måste delta och varje uppgift är ca 10 till 15 minuter lång. Exempel: Pit Stop ledtråd #1 gå till den plats där den mäktiga jätten bor att hitta uppgiften. Uppgift #1 äter hela collard gröna kakan. Det senaste laget till slut pajen elimineras. Lag som komplett uppgiften vidare. Pit Stop ledtråd #2 gå till detta kontor. Mycket få kundtjänst personal kommer här, men alla våra kunders behov stöds här. Det är där du slutför uppgift #2. Uppgift #2 slutföra detta korsord i 10 minuter eller mindre. Efter 10 minuter elimineras något lag som inte klar. Lag som lyckas få nästa ledtråd.