mynewspapers.net

Kul astronomi spel för en stjärna

Kul astronomi spel för en stjärna


Astronomi, studien av stjärnor och planeter i galaxen, kan dubbla som en nyckfull och rolig fest tema som är pedagogiska, också. Den idealiska astronomi parten skickar gäster hem underhöll och att ha lärt sig något nytt. Håll din fest på natten, så att gästerna kan njuta av utsikt över verkliga konstellationerna utöver dem du återskapa som dekorationer. Denna part idé är lämpligt för både barn och vuxna.

Namnge det konstellationen

Använd ljus reflekterande stjärna klistermärken eller julbelysning och kartor över konstellationer för att skapa en fascinerande gissa spelet. Skapa enkla eller komplexa konstellationer, till exempel Orions bälte, på väggar och tak av festlokal. Varje person som framgångsrikt namnger en konstellation vinner ett pris. Om det är oavgjort, har vissa astronomi trivia på handen som ett tie-breaket. Ställa frågor som "är solen en stjärna eller en planet?"

Moon Rock Toss

Måla flera stenar eller klippor med en silver, skimrande färg. Ställa in en ring kasta utanför genom gjutning ringar i olika storlekar av aluminiumfolie och placera dem på marken. Har part publiken stå tillbaka flera fötter och se hur många av ringarna kan de kasta deras "moon rock" in i. Räkna poäng baserat på avstånd och hur små eller stora ringarna är. Beräkna totalt poäng för att förklara vinnaren.

Galaxen Scramble

Använd namnen på olika galaxer, stjärnor, planeter och stjärnbilder för att skapa ett ord rusning eller ordsökning. Ett ord rusning är ett spel där bokstäverna i varje ord skrivs i ordning och spelaren måste lista ut vad det rätta ordet är. Du kan erbjuda ledtrådar för varje ord att göra det lättare. En Ordsökning är ett spel där spelaren får en lista med ord och en låda fylld med bokstäver. Spelaren måste hitta alla ord på hans lista inom rutan. Har spelarna placera alla poster i en stor burk eller låda. Ägaren till det första korrekta pusslet dras från rutan av den värd vinner ett pris.