mynewspapers.net

Kul arbetsplats säkerhet idéer

Kul arbetsplats säkerhet idéer


Många chefer företag göra en ansträngning att betona säkerhet på arbetsplatsen. En osäker arbetsplats kan inte bara orsaka skada för anställda, men därigenom leder till lägre produktivitet, högre försäkringspremier och lägre intäkter. Lyckligtvis, anställda kan delta i ett antal roliga övningar som betonar vikten av säkerhet på arbetsplatsen.

Priser för säkerhet Spotters

Ett kul sätt att främja säkerhet är att erbjuda en liten pris till anställda som gör förslag om säkerhetsrutinerna eller som identifiera en potentiellt osäkra situation. Exempelvis om en anställd märkt en potentiell brandrisk, kunde han belönas för att föra den till ledningens uppmärksamhet. Beroende på företaget, kan belöningen vara små--säga en candybar-- eller större--till exempel, ett presentkort.

Gör tecken

Ett sätt att främja säkerhet på arbetsplatsen är att bygga skyltar, affischer och flygblad, som påminna om anställda rätt säkerhetsrutiner och försiktighetsåtgärder. Budskapet i dessa tecken är allvarliga, behöver mediet inte vara. Uppmuntra de anställda att göra sina egna tecken, använda oavsett konstruktion de väljer, så länge den slutliga produkten är läsliga. Överväga att erbjuda en belöning för det mest kreativa tecknet.

Sketcher

Många arbetsplatser säkerhetsrelaterade begrepp kan vara agerat med sketcher. Till exempel kan vissa arbetsplatsolyckor undvikas genom fungera maskiner. Bryta anställda upp i olika lag och få dem agera ut olika scenarier som främjar rätt arbetsplatssäkerhet. Detta kommer att bättre ingrain idéer i medvetandet hos både tittare och aktörer. En belöning kan ges till gruppen med de bästa skit.

Arbetsplats säkerhet låtar

Om du eller en anställd har en talang för musikalisk sammansättning, kan ni pennan några arbetsplatssäkerhet med visor och sedan värd en sing-a-long. Låtarna ska vara enkel och lätt att sjunga. Texter bör betona vikten av säkerhet och förklara säkra förfaranden. Om det inte går att öppna din egen, finns arbetsplatsen låtar tillgängliga online (se resurser).

Håll Safety Briefings utanför anläggningen

Många företag är skyldiga att ha regelbundna säkerhet genomgångar till sina anställda. För företag med större faror, dessa genomgångar kan ofta vara lång och, om meddelas dåligt, långtråkig. Safety briefings kan vara roligare om hålls på annan plats--på en park, i en lokal bar eller restaurang eller som en del av företaget utflykt.