mynewspapers.net

Kubanska tema Party idéer

Kubanska tema Party idéer


Nyckeln till en minnesvärd kubanska-tema fest är i att uppmärksamma detaljer och äkthet. Som med alla temafest, syfta till att imponera med musiken, maten och inredningen. En omsorgsfullt planerade kubanska-tema fest bör omfatta en mängd hemmagjorda aptitretare och drycker, enkel men kulturellt lämpliga dekorationer, och--naturligtvis--rumba eller salsa musik!

Mat

Kubansk mat är livliga med smak och kubanska recept ofta kräver massor av färska grönsaker och baljväxter, särskilt svarta bönor. Mjölbananer, rökt skinka, fläskfilé, paprika och Oliver kan också hittas i flera recept. För aptitretare, du kan inte gå fel med tamales--en kryddad mosade blandning av kött eller grönsaker och majsmjöl, insvept i en majs skalet-- och croquetas. Om du kommer ut och att göra förrätter, det finns de klassiska arroz con pollo (kyckling och kryddat ris), samt ropa vieja. Cocktails kan vara den populära mojito, den traditionella och lätt att göra Cuba Libre och den tropiska Papa Hemingway. Icke-alkoholhaltiga dryck inkluderar café con leche och batidos, kubansk "milkshake" som är smaksatt med tropiska frukter men innehåller ingen glass. Recept för alla dessa skapelser kan hittas på icuban.com/food.

Musik

Traditionell kubansk musik är mycket slående och tungt gitarr-baserad. De flesta amerikaner födda före 1960 tenderar att associera kubansk musik enbart med rumba, som var mycket populär i USA under ' 40s och 50-talet. Tito Puente och Xavier Cugat är två tidigt till mitten av 20th-century artister som var mycket populär på deras toppar och deras inspelningar är lätt att hitta på flera online musikbutiker som Amazon eller CD universum. För dem som vill att deras kubanska partymusik att vara lite mindre "gamla skolan", dykning i rikedomen av instrumental salsa och timba musik som är tillgängligt kommer säkerligen imponera på dina gäster.

Decor

En khaki-färgade säckväv säck, prydligt skära i sömmarna, gör en gammaldags kubanska bordsduk för ett överraskande autentiska förfriskning bord. Maracas är också en underbar touch på varje gäst bord, inte bara som en dekoration utan som en användbar part tjänst. Kubanska flaggor kan köpas för så lite som £2 online på webbplatser som kubanska matmarknad. Lilla kubanska gallitos (falska tuppar) är en annan fin touch. Om pengar är inget objekt, butiker som Home Depot och Lowes sälja extremt realistiska söker 4 fot hög palmträd som kräver ingen vattning eller underhåll. Kom ihåg dock att dessa falska träd sälja för runt £52 varje.