mynewspapers.net

Krukväxter som minskar luftfuktigheten

Krukväxter som minskar luftfuktigheten


Luftfuktigheten spela en betydande roll i en persons hälsa. I byggnader eller bostäder, kan hög relativ luftfuktighet orsaka flera problem. Mögel och mögelsvampar växa när relativ luftfuktighet går utöver 75 procent. Dammkvalster föröka snabbare i omgivningar med hög luftfuktighet. Några krukväxter kan minska luftfuktighet. Några att överväga är reed palm, peace lily, engelska ivy, Boston fern och tillandsia.

Reed Palm

Reed palm kan hjälpa rena luften och minska fukt. House anläggningen är kan överleva i relativt svagt ljus. Dock kan det växa lång, särskilt när den placeras i ett ljust område. Det kommer att frodas i varma temperaturer.

Peace Lily

Populärt kallad flexibel växter, kan fred Lilja trivas inomhus eller i en trädgård. Som en house växt, det kräver vattning åtminstone en gång i veckan, men det kan torka snabbt under sommaren. Det kan växa i varma områden och kan bidra till att minska luftfuktigheten eftersom det kräver fukt för att blomstra. Peace lily filter bensen, trikloretylen, aceton och formaldehyd.

Engelska Ivy

Engelska ivy kan ta bort luftburna formar som formaldehyd, från luften. Det kommer i olika nyanser, former och färger. Engelska ivy är vanligtvis vårdas som en hängande växt. Trädgårdsmästare kan också odla det över moss att skapa fängslande "levande skulpturer."

Boston Fern

En effektiv luftrenare, Boston fern hjälper till att balansera fuktighetsnivåer genom att absorbera fukt från luften. Det eliminerar formaldehyd och trivs i varma och fuktiga miljöer. Detta hus växten föredrar dagstemperaturer och massor av indirekta solsken. Det är en populär house anläggning som kan växa i Amplar.

Tillandsia

Tillandsia ofta kallas en "air plant", och är en perfekt anläggning för miljöer med hög luftfuktighet. Denna kammare växt absorberar näringsämnen och fukt genom sina blad. Det finns ingen anledning att vårdas i jord, och det kräver lite vatten och solljus.