mynewspapers.net

Krukväxter med stora gröna, gula och röda löv

Krukväxter med stora gröna, gula och röda löv


Brokiga växter är populära som krukväxter eftersom de lägger till en skvätt färg till hemmet året runt. Mest brokiga växter är grön och gul, men några har röd på sina blad. Av dessa är endast ett fåtal har stora, vackra blad och växa bra inomhus som krukväxter. I allmänhet är brokiga växter skadas av direkt solsken men också mindre möjligheter att växa i lowlight villkor eftersom de har mindre grönt klorofyll pigment för photosynthesis.

Gummi Plant

Krukväxter med stora gröna, gula och röda löv


Gummi växten (Fönsterfikus) odlas som en house växt men kan bli ett stort träd upp till 100 fot höga. Det odlas för dess stora, ovala, glänsande blad (upp till 12 inches lång). Gummi växter tål svagt ljus nivåer men behöver väldränerad jord och bör aldrig lämnas i vattendränkt jord. Det finns flera brokiga sorter av gummi anläggningen inklusive Decora, med rödaktiga blad och ljust gula vener.

Caladium

Krukväxter med stora gröna, gula och röda löv


Tropiska amerikanska caladiums producera stora, hjärtformade blad med ljusa, röda, gröna och vita fläckar, skiftningarna och vener. Bladen kan vara upp till 14 inches lång. Det finns massor av sorter med olika färger och mönster. Caladiums blir vilande under vintern och knölarna kan lagras torrt till runt 15.6 grader. Odlas inomhus, caladiums behovet av ljus ljus och regelbunden gödsling för att se sitt bästa.

Croton

Krukväxter med stora gröna, gula och röda löv


Croton (Codiaeum variegatum) är en mycket variabel krukväxt med färgglada löv. De kan vara ovala eller avlånga och brokiga med röd, rosa, grön och gul. Crotons trivs på en fönsterbräda med ljusa, indirekt solljus och behöver vattnas och imma regelbundet. De uppskattar inte kalla utkast eller stora variationer i temperatur. Croton växter kan växa upp till 10 fot hög.

Maranta

Krukväxter med stora gröna, gula och röda löv


Marantas är även känd som bön växter och kommer från tropiska Amerika. De är dunge bildar eller avslutande växter med färgglada, rundade blad. Maranta leuconeura "Erythroneura" producerar rundade blad med röda vener och fläckar av gröngult på en grön bakgrund. Det behöver ljusa men indirekt solsken och får aldrig torka ut. Marantas nytta av regelbunden imma och gödsel under de varma månaderna på året.