mynewspapers.net

Krukväxter för en skuggig veranda

Krukväxter för en skuggig veranda


Krukväxter är ett perfekt sätt att lägga till en skvätt färg till din veranda. Om din veranda ligger i ett skuggat område eller omfattas av ett tak, kommer du vill välja blommor, växter och örter som trivs i cool, skuggiga platser. Använda behållare som är tillräckligt stor för att låta dina växter utrymme att växa, och se till att varje behållare har hål på botten för att säkerställa ordentlig dränering.

Fuchsia

Känd för sina klockformade, mix-färgade blommor röd, vit, magenta, rosa och lila, är fuchsia (Fuchsia x hybrida) en perfekt hängande växt för en skuggig veranda. Fuchsior nå en höjd av 18 till 36 inches och producera blommor hela sommaren. Plantera fuchsior i ett odlingssubstrat som är gjord av lika delar av krukväxtjord, sand, torv och vermikulit. Under växtsäsongen, vatten fuchsior när deras jordytan verkar torr. Minska vattning under hösten och vintern när plantorna blir vilande.

Impatiens

Impatiens är en av de mer vanliga och populära skugga-tolerant krukväxter. Dessa attraktiva blommor kommer i en mängd olika färger inklusive nyanser av rosa, vitt, rosa, rött och lila. Impatiens nå en höjd av 12 till 18 inches och frodas när planteras i väldränerad, fuktig jord. De växter som odlas i full skugga kommer att växa längre och producera färre blommor, medan Flitiga Lisa som tar emot två till fyra timmar av filtrerade sol varje dag kommer att producera mer blommar. Vatten krukväxt impatiens när det översta lagret av jorden visas torr.

Vandrande juden

Ofta används som en marktäckare, gör den vandrande juden (Zebrina pendula) också en attraktiv krukväxt som trivs när den placeras i områden av full skugga. Den vandrande juden når en höjd av 6 till 12 inches, har lila eller röd brokiga blad och producerar en rosa blomma som blommar regelbundet under hela året. Plantera vandrande judar i fuktig, något basiskt, lerig jord och vattna dem dagligen.

Pansy

Även om penséer älskar solen, trivs de också när den placeras i cool, skuggiga områden av en uteplats eller veranda. Delikat-ser blom av pensé finns i en mängd av både fasta och brokig nyanser av rosa, lila, blå, mahogny, gul och en djup nyans av nästan svart. Plantera penséer i väldränerad organisk jord och vattna blommorna när matjord har blivit torr. Inte overwater penséer som de inte växer bra i fuktiga markförhållanden.

Örter

De flesta örter kräver full solexponering, men det finns några skugga-älskande örter som växer bra i krukor på skuggade verandor. Citronmeliss, mynta, persilja, sweet woodruff, ingefära, spicebush, gräslök och anis isop är alla örter som tål skugga. Plantera dessa örter i fuktig jord som är rik på humus och vattna dem när det översta lagret av jorden blir torr.