mynewspapers.net

Krukväxt körsbärsträd

Krukväxt körsbärsträd


Fruktträd är lätt att växa i tillräckligt stora behållare och skapa en god skörd när de med rätt skötsel. Körsbärsträd växer bäst i väldränerad krukorna placeras i områden i fullt solljus. Tillsammans med en väldränerad jord är tillämpningen av ett balanserat gödselmedel viktiga för tree hälsa. Även om körsbär allmänt behåller sin form naturligt, även när växer i behållare, gör de bra med enstaka beskärning. Du kan växa ett antal cherry sorter i krukor.

Barbados Cherry

University of Florida förlängning webbplats listar Barbados cherry som bland de bra cherry sorterna för odling i krukor. Född i Västindien och Central- och Sydamerika, Barbados cherry växer som buske eller litet träd till en mogen höjd ca 20 fot. Plantera trädet i en väldränerad pott och använda ett komplett gödselmedel varje månad eller två. Barbados cherry föredrar regelbunden vattning för en maximal frukt skörd, särskilt under blomtiden. Körsbärsträdet sorten är toleranta mot temperaturer så låga som 28F och därmed gör bra i de varma regionerna.

Kompakt Lambert

Kompakt Lambert är en dvärg körsbär sort idealisk för odling i krukor med dess mogna höjd ca 12 fot. Trädet producerar lila-röd, 7/8-tums, fast körsbär. Träden är måttligt härdiga och mycket produktiv. Kompakt Lambert och den standard Lambert cherry sorter är mycket mottagliga för regn sprickbildning. Växande kompakt Lambert i krukor hjälper till att lösa problemet som det är lätt att flytta krukväxter träd till en skyddad plats under regnväder. Kompakt Lambert körsbär är redo att skörda av den andra veckan i juli.

Dvärg Stella

Dvärg Stella cherry, kallas även kompakt Stella, växer bra i krukor med dess mogna höjd 8 till 10 fot. Standard Stella körsbär träden nå fram till en full höjd av ca 16 fot. Dvärgen Stella är ett self-fertile, söt, svart körsbär med en rik smak. Trädet börjar att bära frukt i tidig ålder och har ett senare behandlings datum än många andra cherry sorter. Sorten är också resistent mot sprickbildning, som vanligen inträffar under kraftiga regn vid tiden för frukt mognad. Växande dvärg Stella i krukor gör det enkelt att flytta träden att beskydda under regn.