mynewspapers.net

Kroppen filler vs glasfiberI att skapa, utjämning och fastställande bil ytor används både kropp filler och glasfiber. De två materialen överlappar varandra, men också har olika användningsområden. Kroppen fyllmedel har ofta glasfiber material i dem, men glasfiber kräver ofta användning av kroppen fyllmedel vara korrekt avslutad. Glasfiber är i allmänhet en beläggning används för hela fordonet eller objektet, medan kroppen fyllmedel används för att röra eller korrigera misstag.

Kroppen Filler

Kroppen filler är en typ av harts som kommer i små burkar eller rör och används till kappa över befintliga ytor. Det kan inte ersätta paint, epoxy och glasfiber, men används för att korrigera misstag som gjordes med dessa andra ämnen och slät ut särskilda områden att ge en bättre konsistens.

Glasfiber

Glasfiber är en etappvis beläggning tillämpas på en yta som kräver någon typ av stöd, en matta och en blandning av bas och härdare. Många kvaliteter av glasfiber beror på vilken förhållandet mellan härdaren och harts blandas och kvaliteterna av båda. Mattan är antingen doppad i glasfiber lösningen eller lösningen är borstad på och får torra, sedan noggrant slipas ner ta bort ojämna kanter.

Typer av kroppen fyllmedel

Det finns två olika typer av kroppen fyllmedel. Den första typen har glasfiber trådar i det och används för att stärka delar och objekt på ett liknande sätt som glasfiber, om än över ett mycket litet område. Detta gör också att kroppen filler för att röra upp glasfiber arbete och rätt områden som behöver göras nivå eller fyllt i. Kort och lång strand glasfiber Utfyllnadsord är tillgängliga, beroende på vilken typ av arbete. Den andra typen av kroppen filler är typ utan glasfiber och används endast för lätt beröring upp eller spot korrigering arbete; dessa ger inte styrka eller stabilitet.

Bota gånger

Glasfiber och filler harts använder samma typ av föreningar att härda och torka, men glasfiber har tillägg av en härdare och förhärdar ofta fullt på en dag, även om det tar flera dagar för den att helt bota. Filler kan användas med härdare, men det är mer vanligt förekommande ensam och tar längre tid att ordentligt botemedel. Generellt, ju varmare temperatur, desto bättre både filler och glasfiber kommer bota, med den optimala temperaturen runt 23.9 grader Celsius.

Kroppen Filler på epoxi

Glasfiber kan inte användas på något annat material, glasfiber spackel kan användas på andra beläggningar, men det är allmänt rekommenderas att använda den på ren metall. Om det finns någon typ av epoxi beläggning, filler kommer inte band ordentligt till den och har bara en mekanisk friktion, vilket kan leda till problem senare. Ren metall eller glasfiber är bäst, och epoxy primer kommer bara att störa filler.