mynewspapers.net

Kritiska framgångsfaktorer i Destination Marketing

Kritiska framgångsfaktorer i Destination Marketing


Destination marknadsföring är en stor och viktig kategori inom resor och turism. Familjer att schemalägga semestertid och fastställa en budget att spendera i en stad, national park eller en nöjespark. Större städer med underhållning och konventionen ägnar stora delar av sin årliga budget för marknadsföring till att locka konventsledamöter och hosting mässor.

Logi

Familjer ser fram emot att resa till destination platser över hela USA, som Disney World och Six Flags, liksom hela världen destinationer. Resor planeras generellt att sammanfalla med traditionella semesterperioder som skolan våren raster och sommaren. Det är viktigt att marknadsförare av destination platser samordna insatser med befintliga hotell för att se till att det finns hotellrum att rymma floden av gästerna förväntas under högsäsong resor och turism. Förutom hotellrum blick resenärer också för serviceförmåga. Dessa kan variera från tillgång till närliggande resor parker för husbilar och släp till hotell som har rum och faciliteter för att tillgodose behoven hos funktionshindrade barn och vuxna besökare. Dessa funktioner kan ge de hotell som rymmer dessa särskilda behov tjänster med en fördel gentemot sina konkurrenter.

Betyg och recensioner

Positiva omdömen är avgörande för framgång. Tidigare resor och turism-leverantörer främst inriktad på att tjäna bra professionell kritik. Nu, med användning av Internet som en "första stopp" i reseplanering, web webbplats söker också blick för bedömningar och omdömen från sina medresenärer. Besökare har många offentliga webbplatser som de använder för att registrera recensioner, feedback, kommentarer och kritik. Detta gör det nödvändigt att tillhandahållare av tjänster, från hotell till biluthyrningsföretag, restauranger, flygbolag, ger spetskompetens inom kundservice. Alltför många negativa recensioner och omdömen från resenärer kan ha en negativ inverkan på bokningar och försäljning. Företag bör använda Recensioner för att utbilda de anställda om vikten av att bedömningar så de förstår konsekvenserna av sina ansträngningar på verksamheten.

Väder och miljöförhållanden

Ingen vet vad Moder natur har i hennes planer. Det gör tyvärr planering för väder en viktig komponent för destination marknadsförare. Utomhus musik festival initiativtagare måste överväga om de kommer eller inte kommer att tillåta en "regn datum" eller en återbetalning på biljetter. Skidorter som värd för större evenemang måste bestämmelserna för deltagare om det finns någon snö eller mer än förväntat belopp som begränsar möjligheterna att komma till webbplatsen resort och event. Under den Mexikanska golfen oljeutsläpp, krögare, Hotell hade kasinon och hela lokala myndigheter att utföra stora reklamkampanjer för att uppmuntra resenärer från avbryta sina planer på att besöka. Orkaner, snö, översvämningar, väder och andra miljömässiga förhållanden måste ständigt övervakas och planer put för att minimera den potentiella negationen inverkan oförutsedda händelser kan ha på inkomster.

Säkerhet

Internationella destinationer måste också uppmärksamma faktorer som kan påverka resenärer i fråga om säkerhet. Rapporter i media av saknade resenärer, våld eller politiska oroligheter kan negativt påverka urvalet av städer och utländska destinationer. Resor och turism styrelser arbetar med ambassader och industrin att förse resenärerna med uppdateringar på trygghet och säkerhet varningar att minska resandes bekymmer och oro.