mynewspapers.net

Kristen verksamhet & spel för tonåringar

Kristen verksamhet & spel för tonåringar


Hitta aktiviteter och spel för att hålla kristna tonåringar aktivt kan vara en utmaning, särskilt när man försöker binda dem med ett religiöst budskap. Lyckligtvis finns det en mängd olika aktiviteter från sport till sommarläger, hosting välgörenhet middagar och bibelstudium spel, som kan vara roligt och underhållande för alla ungdomsgrupp.

Bibeln stötfångare spel

Bibeln stötfångaren spelet kan spelas både i och utomhus. En stol eller plats mark som behövs för alla spelare utom en; Placera objekten i en stor cirkel. Bestämma en Bibeln berättelsen att använda för ditt spel och välj ett substantiv från historien att skriva på ett kort för varje spelare. Om du har valt berättelsen om Simson, till exempel skulle Substantiv omfatta "hår" och "lejon." Bibeln berättelsen du väljer bör innehålla tillräckligt Substantiv för att fylla kort för alla spelare, med två eller fler kort som innehåller samma ord. Spelare sitter på stolar eller står på sin plats märken; stående i mitten. Som läraren läser berättelsen, lyssna spelare efter ordet på kortet de besitter; om de hör den, stolar de ras och handel med andra spelare som har samma ord. Mellersta spelaren har att försöka stöta en av spelarna ut, vilket gör dem flytta till mitten, och han tar stolen. Spelet spelas tills Bibeln berättelsen är färdig.

Christian mysterium part

Ett mysterium parti är en natt av kul för tonåringar att involvera alla kyrkans medlemmar. Tonåringar kan agera ut en moderna leken som berättelser, så att banden: hur Kain inte värderar Guds kärlek, boka av Daniel och handskriften på väggen, eller Moses och den brinnande busken. Skript kan erhållas från kristen Mystik part leverantörer, och sträcker sig från åtta till 100 gäster. Beställa ett mysterium kit, och sedan tilldela varje tonåring en karaktär. För ännu roligare, har din ungdomsgrupp skriva egna kristen Mystik som delar hur dagens är samhället kan relatera till lektioner i Bibeln. Den kreativitet som de sätter i organisera menyn kan vara roligt, alltför. Ordna en självbetjäning buffé för gästerna och placera namnskyltar för mat som: farmors roadkill rester (köttbullar); krossade hjärnor: spaghetti; avhuggna ögonglober (punch med melon bollar); och död av chokladkaka. Du kan även binda på menyn med den bibliska berättelsen. Ett mysterium parti är ett bra sätt för en ungdomsgrupp att dela Guds ord med din lokala samhället.

Operation foder tonåringar

Lärdomen av John 21:17: Peter var sårad att Jesus frågade honom tredje gången, "Älskar du mig?" Han sa, "Herre, du vet allt; Du vet att jag älskar dig." Jesus sa, "Mata mina får." Dela upp gruppen i lag av sex, och sedan i grupper av tre åtskilda av 20 varv. En grupp får cookies, munkar eller en typ av livsmedel med ett hål i mitten--nog för varje spelare i laget-- och ca 30 gårdar av rep eller snöre, en burk läsk eller flaska vatten, en tom toalettpapper rulla, en papperstallriken, klädnypor och objekt som kan vara användbar eller inte så användbar. Gruppen med livsmedlet och förnödenheter uppdrag är att få maten att "hungriga" tonåringar i andra änden. De kan använda eventuella inköp de får eller har med dem, men inte kan gå, krypa eller leverera mat till andra sidan. Ett pris kan ges till det lag som först är klar, eller kanske laget med de mest kreativa metod för leverans. För en svårare upplevelse, kan tonåringar vara skyldiga att göra detta tyst. Begrunda efteråt, med gruppen sina strategier. Jämför deras svårigheter i denna uppgift att predika Guds ord till andra. Fråga dem hur de relaterar till och övervinna utmaningar som kristna tonåringar.

Ungdomsläger

Skicka tonåringar på en vecka sommaren kul på en kristen verksamhet eller ungdomsläger. De flesta är centrerade kring ministeriet och bibelstudium, men ger en vecka av roliga aktiviteter för alla åldrar. Under en veckas läger, kan grupper delta i basket, volleyboll, softball, flagga fotboll, evangelistic stil musiktävlingar i vocal solo, piano solo och kör kategorier, samt put-put golf, hinderbanor, simning, cookouts, en rodeo och ridning. Tonåringar kan välja extra aktiviteter att delta i hela veckan på de flesta läger, och vissa har en end-of-the-veckan middag dans, som campare kan be den speciella personen de träffades under sin vecka kristna roligt.