mynewspapers.net

Kreditkort konsolidering fakta

Kreditkort konsolidering fakta


Det är ett alternativ till standard och konkurs för många kreditkort innehavare kreditkort konsolidering. Kreditkort konsolidering kan innebära kombinera fler än en revolverande kredit kortkonto som är nära eller över utgiftsgränsen till en prisvärd månatlig betalning med en långivare. Detta är fördelaktigt för dem som kan ha kreditfrågor och inte kan kvalificera sig för en låg ränta kreditkort. Ett annat populärt alternativ är att överföra balansen i andra hög ränta kort till en låg ränta kort att spara intresse och pengar. Detta alternativ är till nytta för någon som inte vill stänga sina kreditkortskonton, vill upprätthålla en god kreditvärdighet och är godkänd med en hög kreditgräns. Att veta vad dina alternativ innan du bestämmer dig att konsolidera ditt kreditkort kommer att hjälpa dig göra bra ekonomiska val.

Kvalifikationer

För att få skuldkonsolidering, du måste Visa höga saldon på dina kreditkort men fortfarande att göra de minsta månatliga betalningarna regelbundet. Du kan inte vara i standard generellt och bör ha tillfredsställande kredit. Långivare kommer att beakta dina kontosaldon, betalning historia, ålder av konton och din inkomst. Du måste också ha tillräcklig inkomst av återkommande medel tillgängliga för att göra tillräckligt betalningar när skulden är konsoliderat.

Fördelar

Förfallodatum på kredit kort kan variera månad till månad orsakar betalningsförseningar och over-the-gränsen avgifter. Detta gör den minsta betalningen mycket högre än det ursprungliga beloppet. Dessa avgifter göra betalningar dyr, vilket leder till att halka efter om betalningar. Med kreditkort konsolidering finns det endast en utbetalning att göra varje månad. Eftersom skulden kombineras till ett lån, är betalning lägre än vad låntagaren har gjort.

Hur programmen fungerar

Konsolideringsföretaget skuld körs gäldenärens kreditupplysning att besluta vilken roterande räkenskaper behöver konsolideras. Krediten rapporten avspeglar även gäldenären är kreditvärdighet när det gäller betala tillbaka lånet. Företaget sedan kallar varje borgenär och förhandlar med dem att sälja lån till dem. Detta stänger konton med varje kreditkortsföretaget. Om du väljer att konsolidera med kreditkort, måste bestämma vilka du vill överföra saldon. Det bästa sättet att göra detta är att samla din senaste uttalanden kreditkort och ringa kundtjänst för att be om den exakta betala av beloppet.

Risker

Det finns risker och fallgropar med kreditkort konsolidering. Det nya lånet från långivaren kan vara längre och har en högre ränta än de tidigare kreditkort. Det kan ta flera år att betala av hela balansen. Även om dina kreditkortskonton betalas av, kan din kredit rapport Visa att de är stängda. Stängda kreditkonton kan betydligt lägre din kredit värdering.

Tidsram

Eftersom lånet förlängs över en längre tidsperiod än många kreditkort, kan det ta flera år att betala av i sin helhet. Den utökade fördelar tidsperioden av lånet gäldenären på grund av lägre, mer prisvärda betalningen. Det rekommenderas att betala ner balansen så snabbt som möjligt att undvika att betala de löpande höga räntorna. Detta kan göras genom fördubbling upp på en betalning varje månad eller att ställa in varannan vecka betalningsplan. Om konsolidera till en låg ränta kort, check för inledande erbjudanden om 0 procents ränta i 6 eller 12 månader. Försök att betala balansen innan intresset ökar.