mynewspapers.net

Kreativt skrivande idéer för barn

Kreativt skrivande idéer för barn


Många barn älskar kreativt skrivande. Det är ett sätt att få dem att utforska idéer som de kanske annars ignorerar och ger dem möjlighet att använda sin fantasi så mycket som möjligt. Kreativt skrivande övningar arbete både i klassrummet och hemma. Vissa barn behöver lite hjälp börjar, så ge dem en idé att arbeta från, sedan vänta och granska resultatet.

Självbiografi

Att ha barn skriva en självbiografisk eller delvis självbiografiska berättelse är ett bra sätt för dem att börja med kreativt skrivande. Uppmuntra barn att skriva om något intressant att han gjorde nyligen. Alternativt kan du föreslå att skriva en berättelse där barnet är huvudpersonen. Historien kunde starta normalt, med något som verkligen hände, och sedan han kunde beskriva några påhittade händelser därifrån.

Transformation

En annan intressant kreativt skrivande idé är att få barn att skriva en omvandling av en befintlig berättelse genom att ändra den åsikt som historien berättas från. Få barn att välja en bekant eller omtyckt historia och vända på det. Exempelvis kunde de återberätta "Little Red Riding Hood" från perspektiv av vargen. Föreslå att de sympatisera med den nye, även om det är en dålig kille.

Ge en titel

Barn behöver ibland bara lite inspiration att få dem började på deras kreativt skrivande. Komma med en titel som du tror kommer intresse författarna, sedan presentera dem med titeln och få dem att skriva en kort berättelse börjar därifrån. Detta kan vara särskilt intressant med en grupp barn, eftersom du kan jämföra de olika tolkningarna av givna titeln.

Genre-baserade

Ett annat sätt att inspirera barn att skriva en kreativ bit är att ge dem en genre att arbeta från. Detta fungerar särskilt bra om de har studerat en genre i skolan eller har läst det hemma. Du kan exempelvis berätta för barn att skriva en spökhistoria, en fantasy-berättelse, en deckare, en gåta eller ett äventyr. Se till att de förstår förväntningarna av genren, och låta sin kreativitet flöda därifrån.