mynewspapers.net

Kreativa idéer för undervisning mänsklig tillväxt och utveckling

Kreativa idéer för undervisning mänsklig tillväxt och utveckling


Mänsklig tillväxt och utveckling är ett ämne som kommer mest sannolikt visas i läroplanen någon gång i högstadiet eller gymnasiet. Vissa elever kan skygga för ämnet. Hålla hela klassen engagerade i ämnet genom att använda kreativa undervisningsmetoder att utbilda och underhålla elevkåren.

Familjeliv

Utforska med studenter på sätt där familjen inställningen påverkar elevernas utveckling och inställning till vissa frågor. Dela ut en enkät till varje elev med uttalanden som "de flesta barn föredrar att spela med barn av samma kön när de är i övre grundskolan" och "Det är ansvaret för barnen att dela hushållssysslor." Studenter bör cirkla oavsett om de håller, inte håller eller har ingen åsikt. En annan är aktivitet att fråga alla studenter sätt som deras familjer fira sina religiösa och kulturella traditioner. De skulle dela denna information med klassen.

Graviditet

Eftersom graviditeten är tiden för grundläggande mänsklig utveckling, är det en viktig del av detta ämne. Dela in eleverna i grupper. Tilldela varje grupp en olika skede av graviditeten cykeln, som de kommer att presentera för resten av klassen. Du kan också diskutera tonåring graviditet med dem. Har dem lista antalet sätt där deras liv skulle förändras om de skulle bli gravida och få barn.

Livets skeden

Förklara för barnen hur alla fortskrider och utvecklas genom stadier av livet. Dela in eleverna i grupper, tilldela var och en ett skede av livet i Erik Eriksons teori om social utveckling (spädbarn, småbarn, förskola/tidig barndom, skolåldern/play, tonåren, ung vuxen ålder, vuxenlivet och ålderdomen). Studenterna bör skapa en affisch med bilder från tidningar och Internet som visar de positiva och negativa scenen de har tilldelats. Du kan också engagera studenter i en diskussion där de pratar om de olika roller som de har, särskilt när de är i övergången mellan två stadier av livet.

Kroppens system

Kroppen är vad möjliggör tillväxt och utveckling av en individ. Besök ett online-spel, som alla system gå på Science Net länkar. Eleverna behöver i detta spel, klicka och dra lämpliga kroppsdelar till en bild av kroppen. Lektionerna bör också planeras som ger föreläsning material på alla kroppens system, oavsett om det är i mitt av denna faktiska ämnet eller i samband med studentens science klass.