mynewspapers.net

Kreativ marknadsföring strategier för modebranschen

Kreativ marknadsföring strategier för modebranschen


De flesta modeskapare och boutique ägare deltar i både tryck och online marknadsföring strategier. Det är vanligt att de i modebranschen har hemsidor där de kan lista sina produktlinjer och annonsera rabatter och försäljning, men marknadsföring strategier inom modebranschen kan vara mycket mer kreativ. Den marknadsföring specialister på unika affärsstrategier Observera att allmänheten välja "spendera sin disponibla inkomst på hälso-och sjukvård, elektronik, utbildning och resor och fritid" och inte på kläder. Online marketing kampanjer och försäljning tecken placeras i boutique windows räcker inte för att engagera den 21: a århundradet shopper.

Sponsorer och partnerskap

Modedesigners och boutique designers kan dra stor nytta av att utveckla sponsring handlar med andra märken/organisationer. Den senaste London Fashion Week sponsrade Vodafone up-and-coming designer Mary Katrantzou. Genom sponsring ges Vodafone kunder exklusiv tillgång till konstnärens catwalk visar och kläder mönster. DHL var en annan populär ansikte under den senaste London Fashion Week. Genom att sponsra några av de mest omtalade designerna på programlistan, kunde DHL påminna potentiella kunder om dess förmåga att ge en viktig tjänst som facilitator handel. Den formgivare nyttan sponsorer på grund av den finansiella investeringen och extra marknadsföring som kommer från att förknippas med hög profil märken i andra branscher.

Blogging

Modedesigners och boutique ägare bör hantera en mode blogg. Bloggar är inte bara ett bra sätt att marknadsföra mönster, men de lockar en hel del intresse och de är ett enkelt, gratis sätt att nätverka och generera potentiellt ovärderliga kontakter. Några av de allra bästa modebloggare klarar av att göra sina webbplatser till lukrativa företag och inflytelserika källor av information. Telegraph rapporterar att vissa bloggare kan tjäna något upp £10.000 per månad i reklam. Susanna Lau började sin online mode dagbok på www.stylebubble.co.uk i mars 2006 och får 300 000 unika användare per månad. Isabelle O'Carroll har skrivit sin mode blogg www.isabelleoc.co.uk sedan 2010. Hennes funderingar dokumentera hennes favorit designers och hennes kärlek till UK välgörenhetsbutiker. Hon får cirka 15 000 unika användare varje månad.

Speciella idéer

Modebranschen är otroligt visuella, vilket gör det viktigt för designers och boutique ägare att få sina linjer ses av investerare, andra designers och potentiella kunder. Mode är också en high-end industri. Alla särskilda evenemang organiseras bör inriktas på elegans och lyx. Boutique ägarna kan ordna speciella partier för öppningar eller för starten av nya säsongen linjer. Designers kan arbeta direkt med teaterchefer och har deras mönster funktion i populära produktioner. Butiker kan också prova reklam "hyra" av några av de objekt som de har i lager. Inte bara kan hyra av modeplagg vara en lönsam affärsstrategi, men det blir också nya produktlinjer av hyllorna och i allmänhetens ögon.

Expert framgång

Modekedjan Zara visar en okonventionell marknadsföringsstrategi. Zara vänta inte tills nästa säsong att släppa nya linjer. Istället, funkar det på en 2-2 ½ månad tillförsel kedja svar schema. Detta innebär att ivriga mode älskare väntar för de nya raderna att komma ut "nästa vecka." Andra modemärken fungerar inte på detta sätt och detta intressant skillnad ger Zara en allvarlig fördel gentemot konkurrenterna. Zaras nya linjer levereras i en vecka och är borta nästa, som uppmuntrar kunder att besöka butiken varje vecka och göra knäppa inköp eftersom de vet att produkterna som inte är tillgängliga för att veckan efter. Den genomsnittliga globala Zara klienten besöker butiken 17 gånger per år, medan Zaras konkurrenter bara lyckas uppmuntrar sina kunder att besöka 3 gånger om året.