mynewspapers.net

Kreativ fotografering projekt

Kreativ fotografering projekt


Fotografering är en kreativ konstform med oändliga möjligheter som finns för dess användare, särskilt under den digitala tidsåldern. En fotograf ska kunna uttrycka unika vinklar och hennes point-of-view med olika kreativa projekt tillgängliga. Dessa kreativa projekt kan göras av nybörjare eller avancerade fotografer för experimentell kul eller som ett allvarligare projekt.

ABC: s och 123s

Ta bilder som representerar bokstäverna i alfabetet eller nummer. Du kan göra detta projekt mindre svårt att hitta ämnen som börjar med bokstäverna "A, B, C..." som ett äpple i ett foto, en säng för den andra bilden och en katt för tredje. Eller, kan du vandra kring att hitta objekt och mönster som ser ut som de bokstäverna i himlen, i naturen eller i byggnader och arkitektur. Dessa metoder hjälper dig att lägga märke till små detaljer i världen omkring dig som du inte kanske har märkt annars. För nummer, kan du antingen ta bilder av 1, 2, sedan 3 träffar eller igen söka efter objekt i din omgivning som ser ut som dessa siffror.

Foto-om-dagen

Ta ett foto om dagen för en lång tid, till exempel ett helt år. Detta är definitivt ett långsiktigt projekt, men en värt resultatet. Ta ett foto om dagen gör det lättare att minnas vad som hände varje dag under projektet, medan de flesta av tiden, vi har svårt att komma ihåg vad som hände när och hur saker har förändrats. Försök att fånga så mycket av en dag i ett foto som du kan, som kan vara en utmaning. Detta projekt kommer att hjälpa dig lära sig att bättre uppmärksamma att inrätta ett skott, belysning och innehåll. Det blir också som liknar en fotodagbok, vilket är ett bra sätt att komma ihåg händelser i din vardag.

Collage

Göra collage av bilder du har tagit, om nyligen utvecklat eller äldre fotografier. Ordna dessa fotografier för att skapa en, större bild. Bilder kan användas delvis eller i sin helhet, skär i former och sammankopplade genom att limma eller tejpa bilder till ett större pappersark, bit kartong eller affisch styrelse. Ar bildredigering program tillgängliga att skapa foto collage för dig, men metoden gammaldags hand-skapande erbjuder mer kreativt tänkande. Denna en är ett projekt som praxis att hitta centrum fokus på dina bilder och lär dig att använda bilder i ett mer abstrakt sätt.

Välj ett ämne

Välj ett ämne att representera genom bilderna du tar. Detta kan vara ett av de svåraste fotografi projekt, särskilt om du väljer ett mer abstrakt ämne som en känsla---sorg--- eller en idé, som dämpning. Mindre abstrakta ämnen kan vara en enklare plats att starta men fortfarande visa sig vara en utmaning. ämnen kan vara en färg, plats eller andra materiella frågor.