mynewspapers.net

Kostymer och masker i antika grekiska komediAktörer i antika grekiska komedi hade att skildra tecken---ibland omänskliga tecken, som getingar och även moln---som var klart distinguishable till en publik. Den främsta metoden för att göra detta var att använda masker och kläder, bärs av alla spela manliga aktörer vid sidan av den sceniska kören. Dessa ändrade med eran och leken i fråga, men ändå bevarat sin funktion och betydelse i antika grekiska komedi.

Kläder Form

Kostymerna var ofta dumt i naturen, och en tydlig kontrast till genomarbetade och allvarliga utseende plaggen iklätt sig av aktörer i tragiska lekar. I lekar för formatmallen grekiska gammal komedi bar aktörer kroppsstrumpa outfits med stoppning på bröst och mage. Eftersom de viktigaste aktörerna helt hane, bar aktörer spelar män fyllda fallosar bifogas deras crotches, som var antingen upprätt eller slapp. Aktörer spelar kvinnor skulle bar höga klackar. Nya grekiska komedi artister Bar liknande kostymer men förlorade stoppning.

Kläder betydelse

Samt hjälpa en publik skilja mellan tecken könen, kläder underförstådda ytterligare detaljer om ett visst tecken för tittarna. Ceremoniella kläder skulle kunna antyda en karaktär var en präst till exempel, medan andra kläder kunde ange hur rik eller fattig karaktären var tänkt att bli eller vad han gjorde för en levande.

Mask former

Masker som används i antika grekiska komedi var groteskt i naturen, ibland parodi funktioner i folk publiken skulle känna igen. Typiskt, en komedi mask skulle anges i ett leende eller en leer, i motsats till de mer allvarliga uttryck finns på tragiska masker. Senare komedier såg mer naturalistisk masker utnyttjas av aktörer. Masker har skapats från en av flera material, så från och med en kombination av tyg och mjöl pasta, eller ibland av trä.

Funktioner av masker

Masker anges typ av karaktär skådespelare porträttera på ungefär samma sätt som outfit skådespelare var klädd gjorde, personlighet, känslor och kön. En fet uppgift om karaktärens roll och drag, masken hade särskilda ändamål som däri det tillåtet även åskådare långt bort att vara medveten om varje tecken, eftersom masken var lätt att upptäcka på avstånd. Maskerna har också utformats med överdrivna funktioner, som hjälpt dem i denna funktion, och bidragit till att förstärka en skådespelarens röst, så att de på baksidan av publiken kunde höra pjäsen dialog. Sedan antikens grekiska aktörer fördubblats ofta delar, blev masken en förklädnad för att skådespelaren att byta identiteter med lätthet.