mynewspapers.net

Kostymer för traditionella Bibelns tid

Kostymer för traditionella Bibelns tid


Bibliska kostymer för kyrkans program behöver inte vara dyrt eller svårt att skapa. Enkla mönster och längder av tyg kan hjälpa dig skapa enkla och anpassningsbara kostymer för flera olika typer av bibliska karaktärer. Du kommer att använda randigt mönster och fasta ämnen för de flesta av din kostymer. Du kan lägga till dekorativa trim, broderier eller kostym smycken för accenter.

Lätt kläder och tunikor

En enkel badrock eller morgonrock mönster kan skapa en biblisk mantel. Lämna stadens front öppen för en mantel som bärs över en mans tunika-typ plagg. Sy fram centrum stängt för en kvinnas plagg eller en mans tunika. Tunikor, klänningar och kläder bör vara tillräckligt lång för att nå toppen av foten. En v-ringad eller rund hals är lämplig. Bälte kläder och tunikor med vanlig remsor av tyg eller läder sladdar. Slätt lädersandaler kan arbeta för skor.

Enkelt huvud beläggningar

Hebreiska kvinnor omfattas sitt hår när de var ute i det offentliga. En bomull remsa tyg ca 3 fot lång och 5 till 6 fot brett kan täcka huvudet och vira runt halsen att skapa en blygsam och enkel huvudet täcker. Alternativt kan du använda en 2 fot av 3 fot remsa av vävt tyg och nåla fast den smalare främre kanten stängda, så att det sveper över framsidan av hår linjen och kommer tillsammans på nacken av hångla. Låt resten av tyget låg över hennes hår och baksidan av hennes tunika. Huvudduk för en hane kan göras från en 2-fots-square bit tyg centrerad på kronan av huvudet. Knyt ett läderband runt huvudet över duken att säkra det.

Lätt Tallit

Hebreiska män bär en tallith för Morgonbön. Använd en bit vävt tyg omkring storleken av en enkelsäng filt. Vik den längsta längden på mitten och vik sedan trasan i hälften på den kortare dimensionen så din trasa viks i fjärdedelar med öppna kanter tillsammans. Från botten av den längsta vikta längden, skär upp genom ett lager av tyg till centrum fållan. Frans nedre kant. Öppna trasan och halka plagget på så att centrum skåran faller ner till centrum av kroppen och öppna kanterna drapera över axlar och armar.

Kommersiella mönster

Om du väljer att använda kommersiella mönster, Mccall's, enkelhet, har Butterick och Vogue färdiga bibliska kostym mönster för vuxna och barn. Vanligtvis kan du hitta dessa mönster året runt i avsnittet hantverk i katalogen mönster.