mynewspapers.net

Kostnaden för tegel vs stämplad betong

Kostnaden för tegel vs stämplad betong


Både tegel och stämplade betong är hållbara och attraktiva alternativ för uteplatser, gångbanor och andra projekt. Även tegel kan först verka som det billigare alternativet, när du har lagt till alla kostnader, kan du hitta att det övergripande projekt priset för antingen material är ungefär samma.

Prep arbete och basmaterial

För stora uteplats eller golv strategi blir bas förberedelserna generellt densamma. Område marken måste förenklas och enhetlig material kommer att behöva införas för att jämna ut "sängen" som tegel eller cement kommer att lägga på. Cement kommer att kräva användning av grus, medan tegel kräver användning av sand för en säng. Således, den initiala kostnaden för tegel blir billigare än stämplad betong på grund av priset på grus. Å andra sidan, läggas armeringsjärn för att befästa för lagt till styrka. Denna extra kostnad är inte nödvändigt för en tegel uteplats stiftelse.

Inramning

Både tegel och stämplade cement kommer att kräva kostnader för inramning. En ram används för att förvara grundmaterial och ge det ursprungliga formuläret att uteplatsen eller golvet kommer att ta. Det hjälper också till att hålla andra material och smuts separat från området golv byggs.

Kostnaden för stämplad betong

Stämplad cement är vanlig cement med design form tryckte in i den medan fortfarande våt. Efter att det har stämplats, cementen sedan färgade eller målat. Processen ger ett cement golv som ser ut och känns som natursten, beroende på färg och form pressats till cement. Stämpel mönster finns i en mängd utföranden, inklusive faux tegel. En sista kemiska tätning sprutas på ytan för att skydda cement från elementen. Kostnaden för en stämplad cement uteplats kommer att inkludera cement, färg och sealer och arbetskraft om utlagd. Ett projekt som omfattar 74 kvadratmeter (800 kvadratfot) kommer sannolikt vara i närheten av £3.250, ge eller ta olika alternativ och val.

Kostnaden för bBrick

Om fastställande av tegel är mycket manuellt arbete och kommer att kräva betydande arbetskraft om utlagd. Tegel enheter kan kosta allt från 15 cent till 60p per brick. Om du skulle använda asfaltläggare tegel för att täcka ett 74 kvadratmeter (800 kvadratfot) område, skulle du behöva 3.600 tegelstenar. Med tanke på att tegelstenar vanligen varierar i pris från £195 till £325 per 1.000 tegel och att kostnaderna för murbruk och arbetskraft, blir den totala kostnaden i intervallet £3.250.

Underhåll och skötsel av stämplade betong

Stämplad betong måste vara tryck-blästrat och rengöras årligen. Återförslutning krävs inte varje år, men det är en bra idé. Underlåtenhet att göra detta tillåter fukt att tränga in cement och så småningom börjar det grop, kratern och spricka. Fukten kommer också orsaka stål armeringsjärn i cementen rost och skapa sprickor samt.

Underhåll och skötsel av tegel

Tegel golv kommer att spricka i mortel linje mellan blocken men generellt kommer att pågå så länge tegelstenar sig inte påverkat eller bruten. De kan förseglas som cement, men det är inte nödvändigt. Den stora frågan med tegel är att de så småningom lossnar och måste vara åter murade att bevara golvytan. Regelmässig tillämpning av weed-dödande spray kan också vara nödvändigt.