mynewspapers.net

Kostnad jämförelse av elektriska vs olja ugnar

Kostnad jämförelse av elektriska vs olja ugnar


Elektriska och olja ugnar har fördelar och nackdelar som måste beaktas när man väljer det bästa alternativet för ditt hem. Elektriska ugnar är billigare att installera, men tenderar att ha höga driftskostnader. Olja ugnar är dyrare upfront jämfört med elektriska ugnar, men har lägre driftskostnader.

Elektriska ugnar

Elektriska ugnar är en ganska sällsynt värme alternativ och rekommenderas främst när olja eller gas inte är genomförbart. De används ofta i samband med bergvärme, som är ett system av rör begravda under jord som använder marken temperatur till måttlig temperatur i huset. I elektriska ljusbågsugnar kraft blåsmaskiner luft över uppvärmda delar, liknande dem i elspis brännare. Den varma luften färdas genom ett air duct system, som värmer rum.

Olje pannor

Olja ugnar spraya en olja, liknande dieselbränsle eller fotogen, till elektroder. En gnista tänds oljan. Den uppvärmda luften pressas sedan genom trummorna i hemmet, värma den. Olja ugnar är ganska vanligt, liksom ugnar propan eller gas.

Fördelar

Elektriska ugnar är lätta att installera och, på grund av sin storlek, passar till de flesta utrymmen. De är säkrare än många alternativ, eftersom de inte kräver en pilot ljus eller använda potentiellt farliga kemikalier. Elektriska ugnar senast mellan 20 och 30 år, betydligt längre än många andra typer. Den årliga utnyttjande bränsleeffektiviteten (AFUE), eller mängden bränsle som omvandlas till värme, är 80 till 90 procent. Olja ugnar är ett populärt val, eftersom de har en av de lägsta kostnaderna att installera jämfört med dominerande typer av ugnar, som gas och propan. De är effektiva, med en AFUE av 83 procent och en livslängd mellan 15 och 20 år i genomsnitt. Olja ugnar med en ren förbränning bränsle och många företag erbjuder nu biodiesel blandningar för bruk i olja ugnar. Dessa inhemska blandningar är optimal för boende som vill minska sitt beroende av olja från utländska nationer.

Nackdelar

Elektriska ugnar är extremt dyrt att fungera, vilket är en stor undergången för detta system. Även om El avbryts på grund av dåligt väder, påverkar det din förmåga att värma ditt hem. Olja ugnar har farliga utsläpp som finns när systemet är väl underhållna. Det är dock möjligt att en oupptäckt läcka kunde utsätta invånarna att giftig rök. Eftersom du har olja och en låga tillsammans, finns det alltid chansen att något kunde gå orätt, orsakar en villabrand. En annan, mindre allvarliga, nackdelen är att oljan måste framställas till huset, till skillnad från med gas eller elektriska ljusbågsugnar, där bränslet är lätt tillgängliga.

Kostnader

Elektriska ugnar är billiga att köpa och installera. Den genomsnittliga kostnaden är £650 till £975, med installation kostar mellan £650 och £1.300. Driftskostnaderna är "crazy dyra," och varierar med din klimat temperatur, storleken på ditt hem, och den nuvarande kostnaden för el. För grundläggande olja ugnar, kan inköpskostnaden vara så lite som £1.300 till ca £3.250. Installationen går någonstans från £3.900 till £6.500, beroende på komplexiteten i våningsplanet. Driftskostnaderna är rimliga, på ungefär 90p per gallon bränsle.