mynewspapers.net

Kost och hälsosam inställning

Kost och hälsosam inställning


En hälsosam kost börjar med en sund inställning till mat och din kropp. Ditt sinne har makt och inflytande över dina handlingar, så det är viktigt för att förstå vad exakt en hälsosam kost är, sätta realistiska mål, hålla din positiva själv-talk och ta begreppen "bra" och "bad" av mat. Ändra ditt beteende mot mat är en livslång strävan snarare än en tillfällig fix och hur Visa att du har en direkt inverkan på din framgång.

Betydelse

I förhållande till kost, en hälsosam inställning innebär att ta bort etiketterna på "bra" och "dåliga" från livsmedel också från den egna beteenden livsmedelsfrågor. Förstå vad består av en hälsosam kost hjälper dig att göra hälsosamma val de flesta av tiden, såsom frukt, grönsaker, magert protein och fullkorn. Att veta vad som är hälsosamt också hjälper dig att undvika vad har inte - för det mesta. Men när du en munk eller att extra glas vin, en positiv inställning kommer inte att fördöma du för din enstaka mindre-än-hälsosam kost val.

Funktion

För många människor, är känslor och mat direkt kopplade. Äta för mycket eller att göra dåliga kostvanor ofta kommer under tider av stress, irritabilitet, depression eller ångest. Odla en sund inställning till mat kan gå långt för att förhindra eller begränsa känslomässiga ätande, men kanske viktigare, en hälsosam inställning kan bidra till att upprätthålla en positiv inställning i efterdyningarna av dåliga kostvanor. I stället för drift av skam och skuld, ger det dig behörighet att njuta av de lilla slip-ups och gå vidare med full kontroll.

Överväganden

Språk, särskilt det språk du använder i själv-talk, påverkar din inställning till kost. Tänka i termer av att vara "på en diet" snarare än att tänka på kosten som hur du näring din kropp, kan leda till besegra. En hälsosam kost är inte en momentan projektet att förlora vikt och utseende bra så du kan komma tillbaka till din "vanliga" liv. Dessutom, går en hälsosam inställning till din kropp långt för att hjälpa dig göra framgångsrika val på en daglig basis. Om du tror på dig själv i negativa termer, är det lättare att göra dåliga val oftare.

Fördelar

En hälsosam inställning kan gå långt så att du verkligen får mat, både de hälsosamma val och de mindre-friska behandlar du konsumera med måtta. Detta kan leda till en bättre relation med mat, får i sin tur snabb du experimentera med matlagning eller ens värd enstaka middag part. Hälsosamma attityder är smittsamma, alltför. Barn kan lära sig att inte fästa känslor till sin mat från sina föräldrar. Även nära vänner kan utveckla liknande positiva tankemönster om de umgås med någon som har en lättsam syn på mat.

Missuppfattningar

En del av en hälsosam inställning är ärlighet. Att vara ärlig mot dig själv innebär att vara ansvarig för att göra dåliga val, särskilt om dåliga val bli vanliga. Om du förstår att mest dåliga val är bra i måttliga mängder, men tenderar att göra dessa val mer ofta än inte, kommer din positiva utsikter inte att påverka din midja. Om du odlar en hälsosam attityd till mat och inte odla en hälsosam kost, din attityd kan bidra till att minska dina nivåer av stress och negativitet, men kommer inte att leda till förändrat beteende.