mynewspapers.net

Kost menyn för Medelhavsområdet livsmedelMedelhavskosten kan förbättra din hjärthälsa. Denna diet är baserad på vegetabilier och uppmuntrar fisk och skaldjur som den huvudsakliga källan till protein. Du kan också ha fjäderfä, ost, ägg och yoghurt varje vecka, medan du bör begränsa andra kött och godis. Enkelomättade fetter från olivolja och nötter och frön är en viktig del av Medelhavsdieten. Du kan följa din mat med ett glas rött vin. Även om vinet är valfritt, kan det vara del av en hälsosam och balanserad Medelhavsdieten.

Lax med råris och broccoli

En filé av lax är perfekt att förse dig med hjärtvänlig omega-3 fettsyror. Servera din lax med brunt ris, en fullkorn som ger mer fiber än vitt ris och massor av icke-stärkelserika grönsaker som broccoli för en frisk och snabb Medelhavet måltid. Duggregn med extra virgin olivolja före servering.

Tomat korn soppor med linser

En soppa är ett enkelt sätt att laga hälsosam medelhavsinspirerad mat som passar i en skål. Använda olivolja att först koka en mängd din favorit icke-stärkelserika grönsaker som lök, selleri och morötter. Lägg till tärnade tomater, lager, korn och linser. Medelhavsdieten understryker konsumtion av vegetabiliska livsmedel. Denna soppa är 100 procent vegetarian och ger flera hälso-skyddande näringsämnen.

Kycklingsallad med jordgubbar och mandel

En sallad kan hjälpa dig att inkludera mer vegetabiliska livsmedel i din kost. Börja med gott om gröna bladgrönsaker och lägga till några andra icke-stärkelserika grönsaker du gillar. Lägga till ett kycklingbröst, några skivade jordgubbar och en sked av mandel. Servera med en dressing med olivolja och hallon ättika.

Havsabborre med mango salsa och gröna bönor

Servera havsabborre, eller någon annan av dina favorit fisk, med en mango salsa för en förändring. Koka havsabborre i olivolja och förbereda din mango salsa med mango, rödlök, röd paprika, koriander och limejuice. Servera den mango salsa över fisken och din måltid med gröna bönor fuktad i extra virgin olivolja.

Medelhavet räkor pasta

Använd någon typ av pasta du vill, men Välj en fullkorn version om möjligt. Tillsätt kokta räkor, skivor av oliver, smulad fetaost, soltorkade tomater, kokt spenat och röd peppar och Ringla med olivolja.