mynewspapers.net

Kost för gallblåsan slam

Kost för gallblåsan slam


Förekomsten av gallblåsan Slam kan endast bekräftas av en buk sonogram eller datortomografi. Den gallblåsan funktion testas av en HIDA scan. Gallblåsan slam faktiskt består av många små gallstenar. Stenarna kan vara mindre, är den smärta som orsakas av närvaron av slammet lika intensiv som den som orsakas av klassiska gallsten. Kostförändringar kan inte bort gallblåsan av slam, men det kan förhindra gallblåsan attacker.

Vad gallblåsan gör

Gallblåsan är en viktig del av matsmältningssystemet. Den lagrar galla, och lägger sedan till att Galla i matsmältningen att bryta ner mat som behövs. När din gallblåsan inte fungerar korrekt, passerar den mat du äter innan det kokas. Den osmält mat i ditt system blir attackerad av bakterier, vilket skapar gas som multiplicerar, lämnar dig uppsvälld och med dålig andedräkt. Vitaminbrist är också vanliga bland individer som lider av gallbaldder slam. Om din gallblåsan smärta är beständiga, tas det förmodligen bort.

Vilken mat ska jag undvika?

Undvik mat som innehåller mycket fett - oavsett om det är bra eller dålig fett - till varje pris. Enligt studier som gjorts av National Institutes of Health, bör 20 till 35 procent av dina totala kalorier komma från fett. Snarare än att försöka eliminera fett helt, begränsa ditt fettintag till de gränsvärden som rekommenderas av NIH. Om du behöver motivation, Tänk om smärtan du upplevt när du upplevt du gallblåsan attack. Livsmedel som är kryddig eller sura är också kända för att utlösa gallblåsan attacker. som innehåller citrusfrukter och tomatprodukter. Pizza är uteslutet; Detsamma gäller de Florida apelsiner dina släktingar skicka för semester.

Bra grejer

Det finns fortfarande gott om hälsosamma livsmedel du fortfarande kan svälja. Kost rik på kalcium och fibrer kan minska risken för gallsten. Framför allt bör du dricka mycket vatten varje dag. Följande livsmedel har visat sig vara fördelaktigt för att minska gallblåsan attacker: äpplen, kronärtskockor, avokado, katrinplommon, låg fett keso och kokosnötter.