mynewspapers.net

Kosmetiska konsult Jobbeskrivning

Kosmetiska konsult Jobbeskrivning


Arkeologer har funnit bevis för att antikens män och kvinnor använde naturliga färgämnen och fläckar att pryda sina ansikten och kroppar i kärlek och krig och att göra sociala och religiösa uttalanden. Som samhällen utvecklats, vunnit kommersiella kosmetika popularitet. En person som ger vägledning i dessa program kallas kosmetiska konsult.

Kunskapskrav

Du bör ha konstnärliga öga för färg och hud typer. Lika viktigt är kommunikationsförmåga som ingjuta förtroende i kosmetiska konsult & amp; rsquo; s råd. Förmågan att verkligen lyssna på kundernas problem och professionellt hantera dem är till hjälp i att försäljning och generera löpande affärer. Kosmetiska konsult måste vara behöriga tillämpa make-up och instruera sina kunder i duplicera insatser i hemmet.

Arbetsuppgifter

Kosmetiska konsult jobb fokus är att förbättra utseendet på sina kunder på ett sätt som tilltalar deras känsla för skönhet och göra metoderna som enkelt och prisvärt. Han förväntas berätta för sina kunder om ingredienser i kosmetika han säljer och varna dem för eventuella allergiska reaktioner på produkter. Om konsulten fungerar på ett varuhus, krävs han vanligen för att främja en viss produktlinje och sälja så många relaterade produkter som möjligt till sina kunder. Att vara medveten om nya produkter och kosmetiska trender och tekniker är en stor del av sitt jobb.

Arbetsförhållanden

Om en kosmetisk konsult arbetar på en retail salong eller varuhus, är hon normalt på fötterna för mesta, visar produkter och tillämpa produkter till kunder & amp; rsquo; ansikten, som de sitter i kassan. Miljön varierar normalt från lugnt till något högljudd beroende på kundens verksamhet. Hon förväntas vara en chic byrå och ibland bär en skyddsrock för att skydda sin kläder från kosmetika hon hanterar. Om en konsult är en oberoende leverantör, besöker hon vanligtvis enskilda kunder eller grupper av kunder i bostäder eller andra tillfälliga miljöer för att visa och sälja sina produkter. Arbetstiderna varierar och omfattar vanligtvis nätter och helger.

Utbildningskrav

Det finns inga pedagogiska krav att bli en kosmetisk konsult. Varuhus och detaljhandeln salonger erbjuder oftast utbildning på arbetsplatsen. Yrkesmässigt och handel skolor erbjuder ofta klasser i kosmetika som kan öka arbetstillfällen.

Lön och befordran möjligheter

Kosmetiska konsulter i butiksmiljöer har oftast chanser att bli handledare eller chefer om de är bra på försäljning och kundservice. Egenföretagare kosmetiska konsulter öka ofta sina inkomster genom som täcker större områden och öka sin kundbas. Enligt PayScale fick kosmetiska konsult arbetar i USA i juli 2010 en årslön på mellan £12,053 och £19,623.