mynewspapers.net

Korrekt stol höjd för barnSitter ögonblickligt i en vuxen-storlek stol kommer inte att orsaka bestående skada, men barn behöver stolar som passar deras kroppar för att studera, Rita, spela spel eller arbetar på datorn. Sitter i en stol som är för stor kan orsaka nacke och rygg stam, enligt American Occupational Therapy Association. Ställ in ett litet bord i lekrummet eller ett barns sovrum med barn-storlek stolar. En liten, mysig gungstol erbjuder en tröstande plats att läsa berättelser eller spela tyst.

Allmänna rekommendationer

Allmänna riktlinjer för stolar utvecklas genom att titta på internationella medelvärden för barns tillväxt. Dessa riktlinjer ger en utgångspunkt när du väljer möbler, men inte hänsyn till individuella skillnader. I allmänhet, behöver småbarn och 2-åringar stolar 6 till 8 inches hög. Köp 10 - till 12-tums stolar för förskolebarn till första klass. Övre-elementary ålder barn behöver stolar som står 14 till 16 inches hög.

Hur man mäter

För att bestämma korrekt stol höjd för ett enskilt barn, har barnet sitta på en yta som gör att fötterna vila på golvet, medan knäna i 90 graders vinkel. Mät från golvet till botten av sätet för att bestämma rätt höjd.

Fördelar

En korrekt monterat stol låter barn postural stabilitet de behöver för att slutföra finmotorik uppgifter, såsom teckning och med sax. Barn är mindre rastlös och kan stanna längre vid bordet. När barnens fötter dingla från stolar, de trötthet snabbt och känns ostadig.

Överväganden

När du köper stolar för grupper av barn, såsom en förskola klass, beställa minst två olika storlekar att redovisa avvikelser i tillväxten. Leta efter stolar med rundade hörn, en stabil grund och en nonporous yta. Plast eller förseglade trä är slitstarkt och tål rengöring. Placera en pall under stora stolar så att barnens fötter inte dingla.