mynewspapers.net

Korrekt kassering av riskmaterial

Korrekt kassering av riskmaterial


Bioriskavfall material definieras som fast eller flytande avfall som utgör allvarliga hot av sändande smitta till människor. Korrekt bortskaffande av riskmaterial kräver noggrann och tydlig märkning, korrekt lagringstekniker som segregera avfallet från alla andra avfall och slutligen förbränning. Lyckligtvis, röda bioriskavfall avfall väskor och plastkärl är lätt tillgängliga och korrekt kassering är relativt lätt.

Instruktioner

• Utrusta ett par punktering resistenta handskar, ansiktsmask, glasögon och ett förkläde för att skydda dig från skadliga material.

• Samla alla vätskor och förorenade objekt som inte kommer att punktera genom en tjock plastpåse inuti röda bioriskavfall avfall väskan. Märk påsen genom att beskriva innehållet så noggrant, med så mycket information som möjligt på påsen med en permanent spritpenna.

• Placera alla vassa bioriskavfall föremål som en nål eller glaskross inuti en röd plast sharps container märkt med symbolen bioriskavfall. Etikett behållaren genom att så noggrant som möjligt beskriva innehållet med en permanent maker.

• Desinfektera alla förorenade ytor av grundligt skrubba med en disponibel scrub pad och flytande desinfektionsmedel. Avyttra handskar, ansiktsmask, förkläde och skrubba pad. Tvätta händerna noga med antiseptisk tvål.

• Ta den insamlade riskmaterial till en lokal avfallshantering anläggning utrustad för förbränning eller autoklav avfallet ordentligt.